Judecător prins cu şpagă de la interlopi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecător prins cu şpagă de la interlopi
Judecător prins cu şpagă de la interlopi

Judecătorul Dumitru Rebegea, şeful Secţiei Penale a Tribunalului Prahova, a fost arestat, ieri, pentru 29 de zile, fiind acuzat că ar fi luat şpagă 30.000 de euro, din 45.000 de euro pretinşi. Mita ar fi fost pentru a pune în libertate doi capi ai lumii interlope: Nicolae Florin Pârjol, zis „Ghenosu“ şi Sandu Zamfir, zis „Austrianu“. Judecătorul a fost prins în flagrant, miercuri seară.

Citeşte şi:

Cercetaţi pentru prejudicii de milioane de euro prin operaţiuni de clonare a cardurilor bancare, dar şi pentru trafic de droguri şi trafic de persoane, interlopii au beneficiat de „bunăvoinţa” judecătorului Rebegea, care în schimbul şpăgii – intermediată de avocatul Viorica Pilică – a dispus eliberarea lui „Austrianu”, deşi acesta s-a sustras cercetărilor, fiind dat în urmărire generală, şi a promis aceeaşi soluţie şi în cazul lui „Ghenosu”. Deosebit de periculoşi, interlopii aveau în palmares infracţiuni de o violenţă extremă – tâlhării, şantaje, proxenetism, sechestru de persoane. Infractorii au fost prinşi la începutul anului, după aproape un an de filaj.

„Ghenosu“ acţiona ca în filmul „Naşul“

Anchetatorii au constatat că membrii clanului condus de „Ghenosu” se comportau precum personajele principale ale filmului „Naşul”, regizat de Francis Ford Coppola. De altfel, „Ghenosu” are o adevărată colecţie de tablouri în care apare în diverse ipostaze din celebrul film. Mai mult, interlopii foloseau coloana sonoară din pelicula „Naşul” ca sunet de apel la telefoanele mobile. Dumitru Rebegea, care ocupa de doar o lună funcţia de şef al Secţiei Penale a Tribunalului Prahova, este în Magistratură din anul 1998, împotriva lui existând mai multe plângeri penale.

Reţinut cu avizul CSM

Miercuri seară, procurorii DNA au primit acceptul CSM pentru a-l reţine pe magistrat, după ce anchetatorii au prezentat Consiliului probele strânse împotriva lui Dumitru Rebegea – interceptări video şi audio, din care reiese şi faptul că judecătorul era un adevărat „profesor” pentru interlopi.

Mai exact, magistratul îi învăţa pe membrii clanului „Ghenosu” cum să scape de arestarea preventivă, şi anume cum să urmeze toate procedurile pentru a întârzia judecarea prelungirii mandatului în timpul prevăzut de lege. Conform declaraţiei de avere, judecătorul Dumitru Rebegea deţine un autoturism Hyundai, patru terenuri, un apartament şi o vilă în Ploieşti, precum şi o vilă construită în Băicoi în anul 2008.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite