Judecătoarea Mladen se dezice de „Ilie Puşcărie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoarea Carmen Elena Mladen de la Curtea de Apel Dolj, candidată la Curtea Supremă de Justiţie a declarat membrilor CSM că dosarul în care era implicat un interlop cu care ea ar fi avut de legături de prietenie, a fost soluţionat corect.

Ea a mai declarat că presupusele fotografii în care apărea împreună cu acel interlop- fost subofiter la Penitenciarul de Maxima Siguranta, Ion Ilie, zis “Ilie Puşcarie”- erau falsificate. Întalnirea dintre interlop şi judecatoare ar fi avut loc în data de 14 februarie 2006, cu o zi înainte ca Mladen sa se pronunţe asupra recursului înaintat de un lichidator judiciar, împotriva unei tranzacţii al cărei beneficiar era “Ilie Puşcarie”. Carmen Elena Mladen candidează pentru un post la Secţia Comercială.

Judecătorea Adriana Rusu a promovat la Secţia Civilă

Judecătoarea Aurelia Rusu a fost promovată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) la Secţia civilă a Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie (ICCJ), în timp ce Adriana Popescu şi Mirela Vişan nu au întrunit majoritatea necesară numirii la instanţa supremă.


Audieri al foc automat

Consiliul Superior al Magistraturii a început, astăzi audierea candidaţilor pentru ocuparea posturilor vacante de la instanţa supremă, însă procedura a fost contestată de procurorul general al României, Codruţa Kovesi, şi de Uniunea Naţională a Judecătorilor din România. Procurorul general al României a invocat, în deschiderea şedinţei de luni a CSM, faptul că, atât timp cât s-a votat un regulament nou pentru concursul de promovare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), ar fi trebuit declanşată o altă procedură, astfel încât să se înscrie şi alţi magistraţi, nu să fie luate în discuţie candidaturile celor înscrişi la procedura din luna martie.

Kovesi nemulţumită de modalitatea de promovare


Kovesi a susţinut că procedura desfăşurării de luni a concursului nu este echitabilă şi nu dă şanse egale magistraţilor de a candida la ICCJ. Pe de altă parte, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) a cerut CSM suspendarea actualei proceduri de numire a magistraţilor în posturile vacante de la instanţa supremă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite