Judecătoarea ascunsă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistratul doljean Maria Nicola a apelat la tot felul de strategii pentru a nu fi fotografiată de ziarişti. Nimeni nu ştia cum arată la faţă judecătoarea care a trimis în stradă un asasin. Maria Nicola (45 de ani) s-a ascuns mai ceva ca un urmărit general. Citiţi la finalul articolului cazul unei femei din Gorj, condamnată la închisoare pentru neplata pensiei, în timp ce criminalii ies pentru probleme la ochi.

Nu a dormit acasă, iar de la tribunal pleca pe furiş. Colegii au apărat-o cu îndârjire, mergând până acolo încât au refuzat chiar accesul în tribunal al unui zia­rist de la “Adevărul”. Totul pentru ca judecătoarea Maria Nicola să nu fie văzută la faţă. Pentru ca opinia publică să nu vadă cum arată un magistrat care, cu atâta uşurinţă, trimite printre oameni un asasin. Nicola e un magistrat care încă mai judecă, deşi sunt indicii clare că suferă de tulburări psihice şi a fost acuzată de vătămare a propriului copil.

Complot în familie, la Penitenciar?

„Adevărul“ a descoperit legături şocante între temutul Serghei Gorbunov şi angajaţi ai Penitenciarului de Maximă Siguraţă din Craiova.

Familia Marilena şi Marian Cone, soţ şi soţie, lucrează la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova.  Marilena este agent-şef adjunct al secţiei care se ocupă de înştiinţarea poliţiei şi instanţelor abilitate pentru prinderea deţinuţilor care nu se întorc la timp în penitenciar. Ea este cea care ar fi trebuit să anunţe la timp autorităţile de întârzierea lui Gorbunov.

Basarabeanul trebuia să se întoarcă în penitenciar în iulie anul trecut, după ce a fost eliberat pe motiv medical, pentru operaţie la ochi. Dar Marilena Cone pare să fi “uitat” de Gorbunov, din moment ce a sesizat cu întârziere autorităţile despre neprezentarea deţinutului.

Faptul este cu atât mai grav cu cât soţul respectivei, Marin Cone, este nimeni altul decât şeful Secţiei de Deţinere a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova. 

Fiul celor doi angajaţi ai penitenciarului, Florin Cone, este avocat, suspectat că a lucrat, neoficial, în dosarul Gorbunov. Florin Cone a mărturisit că îl cunoaşte pe Ioan Claudiu Prunaru, avocatul basarabeanului, pentru că a colaborat cu acesta în alte dosare.

Pe de altă parte, Leontin Braşoveanu, medicul-reprezentant al Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor în comisia care l-a propus pe Serghei Gorbunov pentru întreruperea pedepsei spune că e nevinovat.

El spune că responsabilitatea sa în comisia de expertiză medico-legală este de a stabili dacă afecţiunea de care suferă deţinutul poate fi tratată sau nu în interiorul sistemului penitenciar.

„Vinovat este medicul specialist“

Leontin Braşoveanu susţine că glaucomul figurează în nomenclatorul afecţiunilor care nu pot fi tratate în interiorul sistemului sanitar penitenciar. “Vinovat este medicul specialist oftalmolog care l-a diagnosticat pe Gorbunov cu glaucom. Deşi eram pensionat, am făcut parte din comisie pentru că eram, la momentul respectiv, singurul cadru medical care putea reprezenta penitenciarul”, a declarat doctorul Braşoveanu.

Filiera legiştilor, în vizorul poliţiei

În mecanismul pus în mişcare pentru eliberarea lui Serghei Gorbunov, un rol important l-au avut medicii. În momentul de faţă, anchetatorii verifică dacă avocata Alina Groza, care a fost delegată de avocatul Ioan Claudiu Prunaru să-l reprezinte pe Gorbunov la Craiova, este fiica fostului şef al IML, Lulu Groza. 

Maria Nicola primeşte azi propria sentinţă

Judecătoarea Maria Nicola care l-a pus în libertate pe temutul Serghei Gorbunov, dar şi managerii Tribunalului şi Parchetului Dolj aşteaptă astăzi verdictul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) referitor la legalitatea deciziei de eliberare a lui Serghei Gorbunov. Pentru judecătoarea care ar putea avea pe conştiinţă dublul asasinat de la Braşov situaţia este mult mai complicată. Ea are probleme atât la serviciu, cât şi acasă.

La serviciu, Maria Nicola are probleme cu colegii. Împotriva comportamentului său violent au fost depuse mai multe plângeri la CSM. De altfel, magistraţii din Tribunalul Dolj spun că judecătoarea Nicola chiar ar fi bătut o grefieră în urmă cu câţiva ani. Faptele arată că Maria Nicola este violentă şi acasă, unde victimă îi este propriul copil, Cristi, un adolescent de 15 ani.

Vecinii judecătoarei spun că deşi este un copil bun, băiatul este bătut de mama lui cu pumnii. În 2007,  Direcţia pentru Protecţia Copilului Dolj l-au dus la un centru pentru a nu mai fi agresat de mama sa. Petre Gigea (75 de ani), unul dintre vecinii Mariei Nicola, a povestit pentru “Adevărul” că judecătoarea i-a spart uşa cu toporul acuzându-l că i-a ascuns copilul în frigider.

Şase jafuri armate, 4 ani cu suspendare

O altă sentinţă şocantă a unei instanţe o reprezintă cea în care doi tineri au fost condamnaţi, ieri, de Judecătoria Cluj pentru tâlhărie, cu pedepse de închisoare de 4 ani cu suspendare condiţionată. Judecătorul Octavian Chirilă a adăugat şi un termen de 4, respectiv 3 ani de supraveghere judiciară.

Înarmaţi cu pistol, cuţit şi mascaţi cu cagule, Ionel Cucuruzan, 23 ani, şi studentul Ovidiu Miclăuş, 21 de ani, au jefuit magazinul alimentar Elso, din cartierul Mănăştur, în decembrie 2006. După ce au ameninţat-o cu pistolul şi cu cuţitul, aceştia au lovit-o în cap pe casieră şi au fugit cu suma de 5.000 de lei. Tinerii au mai săvârşit, în 2007, încă cinci jafuri armate. Pentru acestea, au fost condamnaţi, tot cu suspendarea condiţionată a pedepsei, în august 2008. În mod curios, procurorii nu au declarat atunci recurs la soluţia magistratului. Mihai Bacalu

image

Deşi eram pensionat, am făcut parte din comisie pentru că eram singurul care putea reprezenta penitenciarul

image



Leontin Braşoveanu, medic penitenciar

Crima de la Braşov: Poliţiştii au o probă ADN

Investigaţiile în cazul jafului armat de la Braşov înain­tează cu viteza melcului. Anchetatorii nu au niciun alt suspect, deşi au audiat peste 10 persoane. Serghei Gorbunov rămâne în atenţia procurorilor, dar nu va mai fi audiat până când nu va sosi raportul balistic de la Bucureşti.

O nouă probă despre care anchetatorii nu vor să facă declaraţii ar putea să îi ajute să pună mâna pe criminal. Este vorba despre o urmă biologică găsită pe geamul maşinii atacate. Surse din rândul anchetatorilor spun că este vorba despre o probă de sânge. Se bănuieşte că atacatorul a spart geamul maşinii pentru a pune mâna pe sacoşa cu bani, moment în care este posibil să se fi tăiat. Nu este exclus ca proba de sânge să fie a uneia dintre victime.

Profilul ADN va fi stabilit de Institutul criminalistic Bucureşti, instituţie care va face expertiza. Tot referitor la anchetă,  mai trebuie menţionat că acum coordonarea este preluată de adjunctul IGP, Florin Trosca. La Braşov au mai fost trimişi şi opt criminalişti de la Bucureşti, pentru a-i sprijini pe poliţiştii braşoveni.

„Domnul comisar -şef Florin Trosca este la Braşov şi coordonează cercetările“, a spus comisar şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Braşov. Cercul suspecţilor din cazul atacului de la Braşov cuprinde şase nume, iar anchetatorii strâng date despre cetăţenii moldoveni care au trecut prin Braşov în ultima perioadă sau care au avut legătură cu casele de schimb valutar, au declarat, pentru
NewsIn, surse judiciare.

Arme într-un imobil frecventat de Gorbunov

Cel puţin două arme au fost găsite într-un imobil din Braşov frecventat de Serghei Gorbunov şi de alte persoane care practicau sport la aceeaşi sală cu acesta, au declarat, pentru NewsIn, surse apropiate anchetatorilor.

Potrivit surselor, cel puţin două arme funcţionale şi mai multe încărcătoare, precum şi alte componente ale unor arme au fost găsite de anchetatori în urma percheziţiilor efectuate a doua zi după comiterea dublului asasinat. Armele au fost expertizate, iar rezultatele arată că nu au fost folosite la atacul din faţa casei de schimb valutar, însă nu este exclus să fi fost folosite în atacuri similare.

Zoom

image

Mai multe arme au fost găsite într-un imobil din Braşov frecventat de Serghei Gorbunov (foto) şi de alte persoane care practicau sport la aceeaşi sală cu acesta.

Armele au fost expertizate, iar rezultatele arată că nu au fost folosite la comiterea atacului din faţa casei de schimb valutar, însă nu este exclus ca acestea să fi fost folosite în atacuri similare, petrecute în ţări din Europa.



Citiţi aici despre cazul unei femei din Gorj, condamnată la  închisoare pentru că nu a plătit pensia alimentară, în timp ce criminalii ies pentru probleme la ochi.

Doi ani de puşcărie pentru pensie alimentară

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite