Judecătoarea Georgeta Barbălată, de la ÎCCJ, suspendată de Consiliul Superior al Magistraturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecatoarea Georgeta Barbălată este urmărită penal
Judecatoarea Georgeta Barbălată este urmărită penal

Judecătoarea este anchetată de Direcţia Naţională Anticorupţie după ce a emis mandate de percheziţie, apoi i-a anunţat pe suspecţi.

"În şedinţa din data de  3 septembrie 2012, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus, în baza art. 62 lit. a din Legea             nr. 303/2004, republicată cu modificările şi completările ulterioare, suspendarea din funcţia de judecător a doamnei Georgeta Barbălată, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa.

Sesizarea iniţială, în cauza în care se efectuează cercetări faţă de doamna judecător, a fost formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei", se arată în comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii.

Judecătoarea Georgeta Barbălată este acuzată că a emis mandate pe numele comisarului şef al Gărzii Financiare Ilfov, Dragoş Rusu şi ex-preşedintelui CJ Ilfov Hristache Rădulescu, de la PDL, după care i-ar fi avertizat prin prietenul ei Vlad Mihai, şeful SIPI Ilfov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite