Juanes, "ambasadorul Columbiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul a obţinut până acum 12 premii Grammy, iar cel mai recent album al său s-a vândut în milioane de exemplare în toată lumea Pe 3 septembrie, Juanes (36 de ani) va susţine un

Artistul a obţinut până acum 12 premii Grammy, iar cel mai recent album al său s-a vândut în milioane de exemplare în toată lumea

Pe 3 septembrie, Juanes (36 de ani) va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti. Cântăreţul este o adevărată revelaţie a industriei muzicale.

"Los Angeles Times" l-a numit "cea mai importantă figură a muzicii latino-pop din ultimii zece ani". Revista "Times" l-a selectat printre "Cei mai influenţi 100 de oameni din lume", iar preşedintele ţării în care s-a născut spune că este "cel mai mare ambasador al Columbiei". Primul album al său, "Fijate Bien", a avut succes în Columbia, dar nu şi pe plan mondial.

Premiat de la început

Toată lumea a fost surprinsă când a primit şapte nominalizări la premiile Grammy, în 2001. În noaptea când a primit primele sale trei astfel de premii, pe 30 octombrie 2001, Juanes nu a sărbătorit în mod tradiţional. S-a dus la Los Angeles, la Gustavo Santaolalla, cel care i-a produs primul album, cu 40 de noi melodii.

Câteva dintre ele au devenit cele mai importante piese de pe următorul său album, "Un Dia Normal". Primul single de pe acesta, "A Dios le Pido", a devenit imnul păcii mondiale. După succesul pe care l-a avut cu "Un Dia Normal", a fost greu de crezut că artistul va mai reuşi să atingă aceeaşi performanţă.

Doar cântece în spaniolă

A uimit însă pe toată lumea cu noul album, "Mi Sangre", ce a avut succes chiar şi pe piaţa muzicală internaţională, în contextul în care a continuat să cânte doar în spaniolă.

În 2007 a lansat "La Vida es un Ratico", un album în care a reflectat atât neliniştile din viaţa sa, cât şi pe cele din Columbia. Cu doi ani înainte a pus bazele Fundaţiei "Mi Sangre", pentru a ajuta victimele minelor antipersonal din Columbia.

Acum Juanes este cunoscut atât pentru muzica sa specială cât şi pentru acţiunile sale caritabile, printre care şi organizarea concertului "Colombia Sin Minas" (Columbia fără mine).

Ataşat de familie

Juan Esteban Aristizábal Vásquez s-a născut pe 9 august 1972 în Columbia. Tatăl lui i-a spus Juanes, o prescurtare pe care apoi a folosit-o şi ca nume de scenă. Tot tatăl lui a fost cel care l-a învăţat, la vârsta de şapte ani, să cânte la chitară acustică. Relaţia celor doi a fost foarte apropiată, aşa că a suferit foarte mult când tatăl lui a murit de cancer.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite