Jose Carreras, concertul verii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 7000 de melomani au ascultat timp de două ore, melodiile interpretate duminică seară de celebrul tenor Jose Carreras Jose Carreras a fost întâmpinat pe scenă de Orchestra Filarmonicii

Peste 7000 de melomani au ascultat timp de două ore, melodiile interpretate duminică seară de celebrul tenor Jose Carreras

Jose Carreras a fost întâmpinat pe scenă de Orchestra Filarmonicii Banatul condusă de nepotul său, David Gimenez.

Prima interpretare a fost Marechiare, de Francesco Paolo Tosti. Maestrul părăsea scena după fiecare piesă, închinându-se publicului care îl aplauda secunde în şir.

Cina pentru VIP-uri nu a mai fost servită

Cei care şi-au cumpărat bilete pentru concert au sosit cu mai bine de o oră înainte, însă au fost ţinuţi la poartă. "Nu putem să lăsăm pe nimeni să intre până nu se încheie repetiţiile", a declarat Adriana Nica, organizator. Multe locuri au fost dublate şi zeci de spectatori au stat pe alte scaune. Cireaşa de pe tort a fost momentul cinei de după concert, la care maestrul era aşteptat de 150 de persoane, care au plătit 800 de lei.

"Spectacolul s-a încheiat foarte târziu, iar maestrul a fost foarte obosit", s-au disculpat organizatorii.

Sabina Puertolas, steaua serii

Soprana Sabina Puertolas, una din invitatele tenorului Carreras, a fascinat publicul cu prezenţa şi dezinvoltura cu care interpreta piesele. Carreras a cântat alături de sopranele Alexandra Coman şi Sabina Puertolas, în paşi de dans, Die Lustige Witwe "Lippen Schweigen", respectiv El Duo de la Africana. La solicitarea publicului, artiştii au revenit pe scenă, la final, pentru patru bisuri.

La începutul celei de-a doua părţi a evenimentului, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, i-a înmânat lui Jose Carreras placheta de argint a oraşului, pentru că tenorul a onorat bănăţenii cu prezenţa sa. Pe scenă au apărut cavalerii din Ordinul de Malta, care, îmbrăcaţi în haine somptuoase, i-au dăruit tenorului "Medalia pentru Glorie."

Mireasa lui Cioroianu, pe scenă

Soprana Alexandra Coman, logodnica fostului ministru de Externe, Adrian Cioroianu, şi-a făcut apariţia pe scenă îmbrăcată într-o rochie albă, asemenea unei mirese, şi a fost urmărită îndeaproape de senator. El i-a oferit, în a doua parte a concertului, un buchet cu trandafiri roşii şi crini albi.

Concert de vis şi caritate

Beneficiile obţinute în urma concertului vor fi dedicate unor proiecte culturale şi caritabile. O parte din bani va ajunge la cei care suferă de leucemie. În urmă cu 20 de ani tenorul a fost operat de această boală. În vara anului 1987, Jose Carreras a fost chiar nevoit să se retragă de pe scenă timp de aproape un an. Acum, el este recuperat total.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite