„Jos taxa de poluare!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii s-au adunat în faţa Prefecturii şi au înmânat o scrisoare adresată Guvernului.

Triplarea taxei de poluare a scos în stradă, astăzi, pentru trei ore, sute de suceveni. Peste 500 de autoturisme au fost aliniate la marşul de protest autorizat cu începere de la ora 11.00.
Şoferii nemulţumiţi au pornit în coloană de la târgul Cumpărătura. Protestatarii s-au îndreptat spre sediul Prefecturii, iar reprezentanţii acestora au înmânat autorităţilor locale o scrisoare de protest prin care cer desfiinţarea actualei taxe de poluare.
„M-am consultat cu un avocat care m-a sfătuit să dau statul român în judecată pentru că taxa este ilegală”, ne-a declarat Tudor V., unul dintre protestatari. El este proprietarul unui Opel Astra din anul 2000, cumpărat din Germania cu 1.600 euro. Conform actualului algoritm de calculare a taxei, suceveanul ar trebui să achite pentru înmatricularea autovehiculului aproape 5.000 de euro. Proprietarii de maşini second-hand aduse din străinătate nu sunt la prima acţiune de protest în Suceava.
În urmă cu o săptămână, câteva sute de persoane s-au adunat în faţa Casei de Cultură şi au cerut o întâlnire cu prefectul de Suceava. Cum autorităţile au refuzat să vină la discuţii, şoferii s-au urcat în maşini şi au blocat sensul giratoriu de pe DE 85, aflat la ieşirea din Suceava spre Fălticeni.
Reprezentanţii Jandarmeriei au anunţat  că toţi protestatarii  de atunci vor fi sancţionaţi cu amenzi de până la 10.000 lei de fiecare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite