Jonathan Scheele, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jonathan Scheele, şeful Delegaţiei Comisiei Europene în România, este, de ieri, Doctor Honoris Causa al Universităţii "Al.I.Cuza" din Iaşi. Scheele, care a promis că va fi întotdeauna un

Jonathan Scheele, şeful Delegaţiei Comisiei Europene în România, este, de ieri, Doctor Honoris Causa al Universităţii "Al.I.Cuza" din Iaşi. Scheele, care a promis că va fi întotdeauna un prieten al României, a devenit astfel "coleg" la universitatea ieşeană cu doctorul Mihai Răzvan Ungureanu, şeful diplomaţiei române.
Îmbrăcat în togă albastră, privind parcă absent în sala plină, zâmbind protocolar, dar, parcă, şi sincer, Jonathan Scheele a primit ieri, din mâinile rectorului Dumitru Oprea, însemnele de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Cuza". Zeci de profesori universitari, oameni de cultură, înalte feţe bisericeşti şi oficiali locali au ţinut să fie prezenţi la decernarea titlului. "Acest titlu nu este conferit de universitate, de mediul academic, de ieşeni. Distincţia o oferim ca preţuire a tuturor românilor, pentru eforturile făcute de Excelenţa Sa, în vederea aderării ţării noastre la UE", a declarat Dumitru Oprea, rectorul Universităţii "Al.I Cuza". "Rămân un prieten al României şi ajut această ţară în procesul de integrare în UE", a spus Jonathan Scheele.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite