Johannis nu renunţă la Primăria Sibiului pentru un mandat de două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că nu va accepta să să fie premier pentru două luni şi că va demisiona din funcţie dacă i se va cere să renunţe la Primăria Sibiului după 15 zile.

Primarul Sibiului a afirmat că în cazul în care termenul de 15 zile în care este obligat să opteze între funcţia de premier şi cea de primar al Sibiului nu se va prelungi, atunci va declina oferta de a merge la Palatul Victoria. "Am primit garanţii verbale că acest lucru se va realiza. Nu sunt dispus să cedez primăria Sibiului pentru un mandat de două luni. În opinia mea, un termen rezonabil ar fi de 4-6 luni. În cazul în care voi fi numit prim-ministru, iar după 14 zile legea nu va fi modificată, atunci îmi voi da demisia", a spus edilul-şef al Sibiului.

El a adăugat că nu are de gând să folosească capitalul de imagine pe care l-a câştigat pentru a se înscrie în cursa electorală din acest an pentru Preşedinţie.

"Nu m-am folosit şi n-o să mă folosesc de eventualul câştig de notorietate pe care îl voi avea după ce am fost nominalizat sau după ce voi fi prim-ministru pentru a intra acum în cursa pentru Cotroceni, dar, pe viitor, este posibil să mă gândesc şi la această variantă după ce voi căpăta maturitate politică", a declarat Johannis, citat de NewsIn.

Jonannis a mai spus că nu crede că vreunul din preşedinţii de partide care îl susţin să se folosească explicit de imaginea sa în campania electorală, dar implicit consideră că este posibil acest lucru.

În cazul în care va deveni premier, Johannis afirmă că are mai multe măsuri pe care ar urma să le ia, iar una dintre acestea ar fi deblocarea posturilor din administraţie. "Nu voi fi prim-ministru de paie", a spus el, adăugând că doreşte să aibă primul şi ultimul cuvânt în privinţa desemnării miniştrilor şi secretarilor de stat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite