Opoziţia l-a refuzat pe Croitoru şi a reafirmat susţinerea pentru Johannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opoziţia l-a refuzat pe Croitoru şi a reafirmat susţinerea pentru Johannis
Opoziţia l-a refuzat pe Croitoru şi a reafirmat susţinerea pentru Johannis

Premierul desemnat Lucian Croitoru a fost refuzat astăzi de membrii Opoziţiei, PSD, PNL, UDMR, PC şi Grupul Minorităţilor, care l-au anunţat că îl susţin în continuare pe Klaus Johannis pentru funcţia de prim ministru.

La finalul întâlnirii, Lucian Croitoru, a declarat că a încercat să-i convingă pe liderii PSD, PNL, UDMR şi minorităţi asupra candidaturii sale pentru postul de premier, că rămâne deschis în continuare la discuţii cu aceste formaţiuni şi că "se întoarce" la PDL, cu care va avea o nouă întâlnire.

El a reafirmat că va folosi cele 10 zile pentru găsirea de susţinere pentru guvernul pe care-l va propune, adăugând că "nu se vede ca un pion, ci ca o soluţie".

Întâlnirea a durat aproximativ a jumătate de oră.

De la PSD au participat la consultări preşedintele Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, Dan Nica, Constantin Niţă, Ion Bazac. Partidul Conservator a fost reprezentat de preşedintele Daniela Popa.

Liberalii au fost reprezentaţi de secretarul general Radu Stroe, Mihai Voicu şi de Ludovic Orban. Grupul minorităţilor  a fost reprezentat de Varujan Pambuccian. Delegaţia UDMR a fost compusă din Marko Bela, Laszlo Borbely, Verestoy Atilla, Marton Arpad şi Rozalia Biro.

Croitoru, sfătuit să îşi depună mandatul

Prim vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat la finalul întâlnirii că îl sfătuieşte pe Croitoru să îşi depună mandatul.
"Reprezentanţii celor patru grupuri parlamentare i-au comunicat domnului Croitoru că nu beneficiează de spirijinul grupurilor parlamentare care reprezintă circa 70% din Parlamentul României. La ora actuală nu sprijină nimeni candidatura sa, în afară de PDL. Domnul Croitoru se află într-o situaţie jenantă. Noi i-am recomnadat să-şi depună mandatul la Cotroceni".

El a adăugat că Opoziţia îi va cere preşedintelui numirea lui Johannis drept prim ministru

"Intenţia noastră să adresăm o scrisoare semnată de toţi parlamentarii grupurilor parlamentare care alcătuiesc majoritatea către preşedintele Traian Băsescu în care să îi cerem numirea d-lui Johannis drept prim ministru desemnat şi retragerea nominalizării domnului Lucian Croitoru".

Vom reveni!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite