Jocurile de cultură generală, premiate în bani, au fost interzise televiziunilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a decis astăzi că televiziunile nu mai pot organiza jocuri tip concurs, cu răspunsuri la întrebări de cultură generală, care au premii în bani.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 77/ 2009 aprobată astăzi de Guvern, din 6 iulie posturile de televiziune pot organiza doar jocuri bingo, organizarea altor tipuri de concursuri fiind considerată infracţiune. Sunt permise jocurile loto şi pariurile, în anumite condiţii.

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Răsvan Popescu, a declarat că "CNA va abroga din Codul Audiovizual prevederile care sunt contrare acestei ordonanţe" şi că CNA va solicit Ministerului de Finanţe ca reprezentanţi ai Consiliului să participe la elaborarea normelor de aplicare.

Ordonanţa spune la articolul 23, alin 2) lit f), că se consideră infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amenda următoarele fapte: organizarea de jocuri-concurs cu câştiguri de orice fel prin intermediul liniilor telefonice sau a altor sisteme de telecomunicaţie, televiziune ori radio, prin care se condiţionează obţinerea unor avantaje materiale ca rezultat al răspunsurilor formulate la întrebări de cultură generală, inteligenţă sau perspicacitate şi care presupun o taxă de participare.

Cei care sancţionează faptele organizatorului de jocuri sunt Ministerul de Finanţe, ANAF şi Ministerul de Interne.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite