Jocurile de la masa verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu s-au numărat bine toate voturile, şi partidele au început discuţiile pentru găsirea alianţelor care vor asigura conducerea consiliilor judeţene şi locale Cea mai delicată

Nici nu s-au numărat bine toate voturile, şi partidele au început discuţiile pentru găsirea alianţelor care vor asigura conducerea consiliilor judeţene şi locale

Cea mai delicată situaţie pare a o avea PD-L, care nu şi-a găsit încă parteneri politici. PSD este dispus să încheie înţelegeri cu orice altă formaţiune, în afară de PD-L.

Cluj

Liderii PD-L Cluj aşteaptă numărătoarea finală a voturilor, însă se prefigurează o alianţă cu UDMR, atât pentru consiliul municipal, cât şi pentru cel judeţean.

Sibiu

Klaus Johannis şi Martin Bottesch (FDGR) şi-au adjudecat primăria, respectiv Consiliul Judeţean Sibiu. Germanii au obţinut şi majoritatea în consiliul local, respectiv consiliul judeţean. "Se prefigurează o alianţă cu liberalii la consiliul local, însă la consiliul judeţean nu am decis nimic, întrucât aşteptăm rezultatele finale", a declarat Johannis.

Bihor

Liberalii Mihai Bolojan, respectiv Radu Ţârle au obţinut primăria şi consiliul judeţean şi pregătesc o alianţă cu UDMR.

Timiş

Lucrurile nu sunt foarte clare nici după finalizarea numărării voturilor la Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean. La CJ, PD-L are cele mai multe procente, 34,1, dar şi postul de preşedinte. "Suntem deschişi la orice colaborare. Negocierile nu au început încă", a declarat Constantin Ostaficiuc, câştigătorul alegerilor. "Vom colabora cu oricine, în funcţie de ce ni se oferă", a spus şi pesedistul Ilie Sârbu.

Neamţ

PD-L-iştii din Moldova nu şi-au stabilit încă alianţele. "Nu am discutat încă la Biroul Permanent despre o viitoare strategie de colaborare cu celelalte partide în zona Moldovei. În privinţa Consiliului Local Piatra Neamţ, alianţele nu sunt absolut necesare, deoarece PD-L a obţinut 17 consilieri din 23", a spus Gheorghe Ştefan.

Suceava

"Deocamdată, nu negociem cu celelalte partide, deoarece PD-L poate conduce judeţul singur", a declarat Gheorghe Flutur, care a câştigat preşedinţia CJ Suceava.

Iaşi

Liberalii se pregătesc pentru negocieri în forţă. "De pe poziţia pe care o avem putem să veghem la bunul mers al treburilor în Iaşi. Vom vedea cu cine vor colabora zilele viitoare", a spus Relu Fenechiu, liderul PNL Iaşi. Atât social-democraţii ieşeni, cât şi liberal-democraţii iau în calcul, pentru turul al doilea la primărie, o alianţă cu PNL. (Remus Florescu, Mălin Bot, Ramona Ursu, Cezar Pădurariu)

Aliatul nostru este cetăţeanul
Theodor Stolojan,
prim-vicepreşedintele PD-L

Majorităţi contra PD-L

PSD şi PNL par hotărâte să ocolească PD-L la încheierea alianţelor în cadrul consiliilor locale şi judeţene. Dacă liberalii au adoptat un ton diplomatic, insistând asupra compatibilităţii programelor, social-democraţii, prin vocea lui Miron Mitrea, au subliniat că "este firesc" ca ei să încerce coagularea unor majorităţi împotriva PD-L, atât în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cât şi în ţară.

"Cum noi nu vom negocia cu PD-L, vom vedea dacă putem forma o majoritate cu celelalte partide care sunt în Consiliul General", a spus Mitrea. Coordonatorul de campanie al PNL, Bogdan Olteanu, a afirmat că liberalii sunt dispuşi la parteneriate în consiliile locale sau judeţene.

Liderii PD-L au spus că nu încheie alianţe deocamdată nici în Bucureşti şi nici în ţară.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite