Joburi part-time pentru studenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii din universităţile din Banat îşi pot umple buzunarele dacă îşi sacrifică timpul liber. Firmele vin cu oferte variate pentru studenţi. După ce, în timpul verii, au muncit toată ziua, tinerii trebuie să-şi adapteze programul de lucru la orarul de la şcoală.

Studenţii pot să câştige bani fără să lipsească de la facultate dacă aleg joburile cu jumătate de normă. Salariile încep de la 400 de lei şi pot ajunge la 2.000 de lei, în funcţie de experienţă şi de domeniul de activitate. „Cele mai populare joburi pentru studenţi sunt cele de operatori call-center, plătite cu 500 de lei lunar”, a declarat Luminiţa Socaci, consultant Resurse Umane la Adecco Timişoara. „Studenţii la Construcţii sunt foarte căutaţi şi pot câştiga până la 18 milioane pe lună, dacă muncesc serios”, a adăugat Socaci.

Profesia de „freelancer”

Tinerii care nu vor să-şi ia un angajament pe termen lung preferă contractele cu durată determinată, pe bază de proiect. „Primesc cel puţin 100 de euro pe o aplicaţie web, la care lucrez intens câteva zile, iar apoi cheltui banii la cumpărături”, a spus Emilia, studentă la Politehnică.

Un traducător pentru Uniunea Europeană poate câştiga şi 500 euro pe lună. Cei care lucrează de acasă hotărăsc singuri cum îşi organizează timpul, dar îşi primesc banii numai dacă respectă termenele limită. În aceeaşi categorie se încadrează şi distribuitorii de cosmetice care sunt plătiţi în funcţie de vânzări. Tot cu orar flexibil, tinerii pot lucra în promoţii, ca operatori de sondaje de opinie sau agenţi imobiliari.

Bani ca să înveţe

Dacă obţin note bune, studenţii pot primi burse de studiu care au crescut toamna aceasta cu 30 de procente faţă de anii trecuţi. Valoarea burselor variază de la 100 de lei la 300 de lei, în funcţie de medie şi de facultate. „Pot obţine nişte bani în plus, doar pentru că învăţ”, a spus Mădălina, studentă la Politehnică. Studenţii pot primi şi burse private, de la multinaţionale, dacă învaţă bine şi semnează că vor lucra în marile companii la terminarea studiilor.

Tineri ingenioşi

Creativitatea îi ajută pe studenţi să găsească cele mai variate modalităţi de a face bani şi de a fi propiii lor şefi. Căminele găzduiesc vânzători de parfumuri, frizeri, fabricanţi de bijuterii sau depanatori de calculatoare, care câştigă bani lucrând pentru colegii lor, tot studenţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite