Fiul cel mic al lui Kim Jong-il s-a întâlnit cu Hu Jintao în calitate de succesor desemnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul cel mai tânăr al liderului nord-coreean Kim Jong-il a vizitat în secret China săptămâna trecută în calitate de trimis special al tatălui său şi a avut o întâlnire cu preşedintele chinez Hu Jintao, scrie astăzi cotidianul japonez Asahi, citat de Agerpres.

Articolul, care citează surse neprecizate apropiate de Coreea de Nord, este publicat la doar câteva zile după ce Consiliul de Securitate a adoptat o rezoluţie care interzice toate transporturile de arme către statul comunist, în condiţiile în care regimul de la Phenian a provocat escaladarea tensiunilor în regiune efectuând un test nuclear în luna mai.

Analiştii susţin însă că beligeranţa Phenianului ar fi îndreptată mai degrabă către publicul intern, unde Kim Jong-il, liderul de 67 de ani al Coreii de Nord, ar folosit această politică de forţă pentru a-i întări poziţia de succesor mezinului său, Kim Jong-un.

Cel de-al treilea fiu al lui Kim Jong-il, născut în 1983 sau 1984 şi şcolit în Elveţia, s-ar fi aflat la 10 iunie în China pentru a se întâlni cu preşedintele Hu Jintao şi cu alţi lideri ai Partidului Comunist Chinez, scrie Asahi.

China, principalul partener comercial al Coreii de Nord, este cel mai important aliat al statului comunist izolat internaţional.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite