„Jihadul dragostei“ face victime în India

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O grupare de tineri musulmani, care acţionează în cel mai bogat stat al Indiei, a găsit o modalitate inedită de a creşte numărul adepţilor islamului. Sub pretextul dorinţei de a întemeia o familie, gruparea determină tinere creştine sau hinduse să renunţe la propria religie şi să treacă la mahomedanism.

Mai citeşte şi:


La începutul lunii octombrie, Curtea Supremă de Justiţie din Kerala (stat situat în sud-vestul Indiei) a dat dispoziţie Ministerului de Interne şi poliţiei să cerceteze activitatea unei organizaţii musulmane, denumite „Jihadul dragostei” sau „Jihadul lui Romeo”.

Scopul acestei presupuse organizaţii ar fi fost convertirea la islamism a unor studente hinduse  şi creştine care urmau să fie curtate de tineri musulmani.

„Dragostea” s-ar fi finalizat printr-o căsătorie şi convertirea tinerelor.

Părinţii a două fete s-au adresat justiţiei

Chiar dacă zvonuri legate de existenţa unei astfel de organizaţii circulau de multă vreme în ţară,  ele au căpătat un caracter mai „oficial” când părinţii a două tinere – una hindusă şi cealaltă creştină care s-au căsătorit cu tineri musulmani – s-au adresat justiţiei şi au susţinut că „Jihadul dragostei” le-ar fi forţat pe fete să treacă la islamism.

Acuzaţii cu atât mai grave cu cât în Kerala sunt frecvente căsătoriile mixte, fără ca o parte sau cealaltă să ceară convertirea.

Unul dintre cele mai bogate state din India, unde analfabetismul a fost aproape complet lichidat şi corupţia este la nivelul cel mai scăzut, în Kerala trăiesc alături hinduşi (56 la sută), musulmani (24 la sută) şi creştini (20 la sută, respectiv circa şase milioane de persoane).

Peste două milenii aici a existat şi o numeroasă comunitate evreiască (cea mai veche din India), dar în secolul trecut majoritatea a emigrat în Israel.

Legături cu organizaţiile teroriste

Potrivit cotidianului „India Today”, care citează surse hinduse, tinerii musulmani din „Jihadul dragostei” ar acţiona pretutindeni în ţară (dar mai vizibil în Kerala), ar fi subvenţionaţi din străinătate şi ar avea legături cu traficul de droguri şi cu terorismul, mai precis cu Frontul Popular Musulman din India. Reprezentanţi ai unor organizaţii  naţionaliste hinduse, ca de pildă Vishna Hindu Parishad şi Sri Ram Sene, susţin că în ultimii ani, mii de tinere hinduse ar fi fost astfel convertite.

La rândul lor şi membri ai cultelor creştine s-au plâns şi s-au alăturat acestor organizaţiil indiene, (deşi puternic anticreştine),  avertizând tinerele asupra pericolului pe care l-ar reprezenta „Jihadul dragostei”.

Într-o primă etapă a investigaţiilor, poliţia a declarat că organizaţia ar furniza  membrilor bani pentru ca aceştia să atragă fetele cu cadouri scumpe, spre exemplu cu haine de firmă sau telefoane mobile de ultimul tip, ţintele principale fiind studentele.

Tineri mahomedani , îmbrăcaţi elegant, cu maşini sau motociclete de „fitze” şi-ar „vâna” prada în jurul liceelor sau campusurilor universitare.

Cele două organizaţii hinduse au pretins că în ultimii trei ani ar fi fost convertite între 2000 şi 4000  de studente, printre care 500 în Kerala.

Pentru protejarea lor s-au format chiar „brigăzi de moravuri” care-i atacă pe musulmanii găsiţi în compania unei tinere hinduse.

Grupurile musulmane au răspuns cu aceeaşi monedă şi i-au atacat pe hinduşii care curtau fete musulmane. În Kerala s-a instaurat o atmosferă de isterie care, susţin observatori neutri, ar submina buna înţelegere dintre diferitele confesiuni.

Căsătorie şi sechestru

În faţa judecătorilor Înaltei Curţi din Kerala tânăra hindusă şi cea creştină au povestit că, după ce au fost seduse şi s-au căsătorit cu tinerii musulmani, au fost sechestrate şi obligate, prin forţă, să se convertească la islamism.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite