Mehedinţi: Incendiu puternic în localitatea Jidoştiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mehedinţi: Incendiu puternic în localitatea Jidoştiţa
Mehedinţi: Incendiu puternic în localitatea Jidoştiţa

Un puternic incendiu a izbucnit, miercuri după-amiază, în localitatea Jidoştiţa, comuna Breznita de Ocol, aflată la zece kilometri de Drobeta Turnu Severin, pompierii intervenind cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru a elimina riscul ca focul să ajungă la pădurea de stejar aflată în apropiere.

"Focul a mistuit peste 25 de hectare de vegetaţie uscată şi zece hectare de viţă-de-vie până acum. De la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi acţionează 13 pompieri cu două autospeciale. Echipele încearcă să evite ca focul să ajungă la pădure", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, Ramona Nistor.

În ajutorul pompierilor au intervenit şi peste 30 de localnici cu furci şi bâte pentru a localiza focul, oamenii fiind speriaţi că flăcările ar putea ajunge la casele aflate la mai puţin de un kilometru distanţă. Pompierii încearcă acum să localizeze focul, acţiunea fiind îngreunată de terenul accidentat.

Tot în cursul după-amiezii de miercuri, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au fost solicitaţi să intervină la alte două incendii de vegetaţie uscată şi un depozit de furaje, soldat cu pagube materiale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite