Jazz, teatru şi folclor pentru timişoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de a-şi petrece seara de sâmbătă decât Festivalul Plai, de la Muzeul Satului Bănăţean. Chiar pentru astăzi este programat concertul celebrului chitarist Al Di Meola. Sunt două zile de

de a-şi petrece seara de sâmbătă decât Festivalul Plai, de la Muzeul Satului Bănăţean. Chiar pentru astăzi este programat concertul celebrului chitarist Al Di Meola. Sunt două zile de muzică bună, cu Agbeko Cultural Grup, Dixi Krauser, Mircea Florian & Shukar Collective, Eldad Tarmu Chamber Jazz Ensemble. Organizatorii festivalului pun la dispoziţia publicului un spaţiu de chill-out, dar şi un cort de lectură. Dacă seara vor avea loc concertele, ziua sunt programate workshopuri şi cursuri practice pe diferite meşteşuguri, susţinute de meşteri artizani. Nu vor lipsi teatrul, workshopuri şi traininguri pe subiecte de comunicare interculturală şi muzică, susţinute de reprezentanţi ai unor edituri şi de cadre universitare din Timişoara. Muzeul Satului Bănăţean, precum şi alte muzee din ţară vor oferi sesiuni de dezbateri pe tema multiculturalităţii.

Începe stagiunea
Cei care au tânjit toată vara după teatru de calitate au de astăzi o ofertă impresionantă în cadrul Festivalului Internaţional al Dramaturgiei. Acesta debutează sâmbătă în forţă, cu o paradă a actorilor în centrul oraşului, de la ora 18.00. De la ora 20.00, pe scena Teatrului Naţional Timişoara, este programată piesa, mult-aşteptată de toată lumea, "Athenee Palace Hotel", adaptare de Alexander Hausvater şi Robert şerban, după romanul Athenee Palace de R. Waldeck. Duminică, programul festivalului este şi mai bogat. De la ora 10.00, în Sala Regie 2 a Operei este programat atelierul de arta actorului, susţinut de canadianul Gregory Hlady. La sinagoga de pe strada Mărăşeşti, o altă locaţie a festivalului, începe la ora 12.00 spectacolul-lectură "Cinci vârste", de Michel Tremblay, traducerea şi regia Petre Bokor. La ora 14.00, în Holul cu Oglinzi, începe atelierul dramAcum. De la ora 18.00, în sala teatrelor German şi Maghiar este programat spectacolul "Banchetul sau Calea spre Momfa", pe texte de Ioan Es. Pop şi Ion Mureşan. Expoziţia de fotografie "Seară de seară la teatru" se lansează de la ora 19,30. Seara de duminică se încheie cu concertul Savinei Yannatou, din Grecia, programat să înceapă la ora 20.00, în sala mare a teatrului.

Două zile de folclor
Iubitorii folclorului vor alege cu siguranţă Ruga Timişoarei. Ei vor avea ocazia să-i asculte şi să-i vadă pe soliştii preferaţi în această seară, de la ora 18.00, dar şi mâine, de la ora 16,30. Pe scena din Parcul Rozelor vor urca, printre alţii, Tiberiu Ceia, Petrică Moise, Luca Novac, Stana Izbaşa, Ana Pacatiuş, Nicoleta Voica.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite