Jazz cu mii de turişti la cort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de corturi au împânzit zona Semenic din Caraş-Severin în acest week-end, la Garâna, la cel mai mare festival de jazz din ţară. Polonezi, olandezi, nemţi, francezi, unguri şi mii

Sute de corturi au împânzit zona Semenic din Caraş-Severin în acest week-end, la Garâna, la cel mai mare festival de jazz din ţară.

Polonezi, olandezi, nemţi, francezi, unguri şi mii de români au urcat în satul Gărâna, la aproape 1000 de m altitudine, au ocupat toate pensiunile şi hotelurile, iar cei care nu au mai prins locuri libere au stat în păduri cu cortul.

Fiecare poieniţă din apropierea festivalului s-a transformat într-un mic sat, iar zona lacului a ajuns neîncăpătoare pentru maşini. Organizatorii festivalului se aşteptau la aproximativ 15.000 de spectatori la ediţia din acest an, dar numărul celor care venit la jazz a ajuns la 20.000. "Cred că au fost circa şapte mii de oameni în fiecare seară.

Poiana Lupului a fost plină ochi, abia se mai mişcau oamenii", a spus preşedintele Fundaţiei Culturale Jazz Banat, Marius Giura, organizatorul festivalului. Comercianţii nu au ratat ocazia de a se îmbogăţi în acest sfârşit de săptămână, mai ales că nu li se întâmplă prea des să aibă mii de clienţi într-o zi. Restaurantele pensiunilor nu au făcut faţă cererii de mâncare şi multe persoane au fost refuzate cu comanda.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite