Jazz în Poiana Lupului din munţii Semenic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Poiana Lupului din munţii Semenic a început a treia ediţie a Galei Folk Gărâna 2008. Ieri a cântat Mircea Baniciu, alături de Vlady Cnejevici, după care a urmat recitalul A.G.

În Poiana Lupului din munţii Semenic a început a treia ediţie a Galei Folk Gărâna 2008. Ieri a cântat Mircea Baniciu, alături de Vlady Cnejevici, după care a urmat recitalul A.G. Weinberger Band.

Gigi Tăuş, creatorul festivalului de jazz, şi-a instalat uriaşul cazan de gulaş cu care a obişnuit turiştii. Gheorghe Tăuş, bijutier din Timişoara, a iniţiat în 1997 celebrul festival de jazz de la Gărâna, în curtea pensiunii sale "La Răscruce". Când fenomenul a devenit prea mare şi n-a mai încăput în curtea pensiunii, Tăuş a avut ideea să mute festivalul în Poiana Lupului.

"Şi, dacă tot exista poiana cu jazz, de ce să nu ne adunăm acolo să ascultăm şi folk?", povesteşte Tăuş. "Un gen muzical specific generaţiei mature", spune Marius Giura, directorul muzical al festivalului.

Alifantis, în concert

Seara de astăzi îi aduce în faţa publicului pe Nicu Alifantis, Ilie Stepan&Horea Crişovan şi formaţia "Ţapinarii". Organizatorul festivalului, Marius Giura, a declarat că, în premieră, alături de Stepan şi Crişovan, va intra în concert şi basistul Dixie Krauser. În ultima seară va cânta Florin Chilian, urmat de trupele "Pragul de sus" şi "Locatarii". Concertele încep la ora 19, iar intrarea pentru o seară de spectacol costă 20 de lei.

Lansări de discuri

Cu ocazia festivalului, s-au organizat şi două lansări de discuri. Mircea Baniciu a lansat aseară albumul "Eşarfă în dar", iar trupa "Locatarii" va lansa un maxi-single extras de pe albumul "Nu te supăra, frate".

Anul trecut, la Gala de Folk de la Gărâna au asistat peste 1.000 de spectatori, în ciuda frigului şi a ploii persistente. Şi pentru acest sfârşit de săptămână meteorologii anunţă ploi, vijelie şi grindină. "Publicul matur, călit în aproximativ 50 de ani de concerte, nu trădează folkul pe nicio vreme", a spus Marius Giura. Valea de lângă Poiana Lupului este inundată de corturi şi drumurile sunt pline de maşini.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite