Obama: Japonia este un model un succes fără arme nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Japonia este un model de succes care survine atunci când o ţară îşi dezvoltă tehnologia nucleară numai pentru producerea de energie, a declarat sâmbătă, la Tokio, preşedintele american Barack Obama, relatează Associated Press.

Statele Unite trebuie să-şi intensifice eforturile pentru a diminua ameninţările armelor nucleare, a spus preşedintele american, adăugând că Japonia este un exemplu de ce se poate întâmpla atunci când o ţară respinge dezvoltarea de arme nucleare şi colaborează cu partenerii globali.


Cu toate acestea, SUA vor rămâne o piedică pentru ameninţările nucleare, garantând apărarea aliaţilor, printre care Coreea de Sud şi Japonia, a afirmat liderul de la Casa Albă, care a subliniat că Washingtonul nu va fi intimidat de ameninţările nucleare din partea Coreii de Nord.

Phenianul ar trebui să înveţe că eşecul său în a îndeplini obligaţiile internaţionale în ceea ce priveşte arsenalul nuclear "nu va conduce decât la mai puţină securitate", a precizat liderul de la Casa Albă, spunând totodată că un viitor mai luminat pentru Coreea de Nord depinde numai de revenirea sa la dicuţiile în format de şase cu SUA, Japonia, Coreea de Sud şi China.

Pe de altă parte, în cadrul unei întâlniri cu un grup de personalităţi japoneze, Obama a subliniat legăturile sale personale cu Asia, vorbind despre copilăria sa în Indonezia. El a amintit şi activitatea mamei sale alături de femeile din Asia de Sud-Est, afirmând că aceasta a petrecut mai mult de zece ani în această zonă ajutând femeile să-şi îmbunătăţească viaţa.

Preşedintele american a mai afirmat că mama sa l-a adus în Japonia când era băiat, subliniind că nu a uitat niciodată căldura şi ospitalitatea pe care le-a întâlnit acolo, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite