Jandarmii au dat iama în cluburile de noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii au dat iama  în cluburile de noapte
Jandarmii au dat iama în cluburile de noapte

Sute de persoane din Dolj şi Gorj au fost legitimate, identificându-se şi infractori

Peste 80 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile (GRJMB) Craiova au descins azi-noapte în peste 60 de localuri (cluburi, baruri, discoteci şi terase) din Bănie şi judeţ. Oamenii legii au avut de lucru acolo. Peste 400 de persoane au fost legitimate. Un craiovean a fost prins cu CD-uri şi DVD-uri piratate pe care le folosea pentru a oferi muzică ambientală într-un club deschis recent. Întrucât acest lucru constituie infracţiune, acesta s-a ales cu dosar penal.

Alţi indivizi au fost duşi la sediul Jandarmeriei pentru identificare, după ce au refuzat să se legitimeze. Unul dintre ei, aburit bine de alcool, le-a dat de furcă oamenilor legii, care i-au solicitat să comunice verbal datele de stare civilă în vederea stabilirii identităţii. Acesta le-a aruncat un nume, refuzând să comunice alte date. Deşi jandarmii i-au adus la cunoştinţă persoanei respective că refuzul de a se legitima constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, aceasta a continuat circul mai bine de o oră. S-a ales bineînţeles cu amendă.

Discotecile gorjene, vizate

Jandarmii au extins acţiunea şi în judeţul Gorj. Pe lângă zonele cunoscute cu un potenţial criminogen ridicat din localităţile doljene Bistreţ, Coţofeni, Scaieşti, Bucovăţ, Caraula, au fost vizate şi barurile şi discotecile gorjene din Stoina, Hurezani şi Turceni. „Activităţile desfăşurate de jandarmi privind prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, vor continua şi în perioada următoare, având drept scop depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale, în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni“, a precizat lt. Ionuţ Ţapu, purtător de cuvânt al IJJ Dolj. În acest sens, reprezentanţii Jandarmeriei doljene reamintesc tinerilor care nu au împlinit vârsta de 18 ani că este interzis consumul de băuturi alcoolice, în cazul în care vor fi depistaţi fiind sancţionaţi contravenţional conform prevederilor legale în vigoare.

„De asemenea, cetăţenii sunt obligaţi să deţină asupra lor actul de identitate şi să-l prezinte forţelor de ordine atunci când le este solicitat, refuzul de a se legitima sau  furnizarea de date incorecte despre identitatea lor se sancţionează contravenţional“, a adăugat purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, lt. Cosmin Mirea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite