Tinerii, tot mai atraşi de Jandarmerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii, tot mai atraşi de Jandarmerie
Tinerii, tot mai atraşi de Jandarmerie

La Inspectoratul de Jandarmi Satu Mare se mai pot face înscrieri. Siguranţa unui loc de muncă şi dorinţa unui salariu decent îi determină pe tineri să aleagă o carieră militară.

Tot mai mulţi tineri se îndreaptă spre o carieră militară. Siguranţa unui loc de muncă, salariul bun şi statutul care îl dobândesc, îi determină să îşi încerce norocul la una din şcolile de subofiţeri, respectiv la Academie.

Nu mai puţin de 80 de tineri din Satu Mare au fost recrutaţi, până la ora actuală, pentru un loc în instituţiile Jandarmeriei.  Stagiul de şcolarizare este de doi ani la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani şi de trei la Academia „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti.

Din cei 80, 35 de candidaţi recrutaţi optează pentru Academie. Sunt şi situaţii în care a doua variantă, în cazul în care au fost respinşi, este Şcoala de Subofiţeri. Dosarele sunt făcute la Satu Mare, iar în prima fază, un psiholog din cadrul Ministerului îi evaluează. După vizita medicală preliminară, candidatul are de trecut mai multe probe, susţinute la instituţiile militare de învăţământ superior, res-pectiv postliceal.

Criza i-a pus pe gânduri

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, preotul militar Cristian Silaghi, a declarat că în acest an, a fost o avalanşă de candidaţi.

„Sunt de trei ori mai mulţi decât în alţi ani. Explicaţia e simplă: salariu şi loc de muncă stabil în condiţii de criză”, a declarat acesta. Afirmaţia este susţinută şi de unii candidaţi. Adrian Beşe, un tânăr abia ieşit de pe băncile liceului, ştie de ce îşi doreşte să ajungă jandarm. „În primul rând, ştiu că este un loc de muncă foarte bun, stabil, salariu pe merit. Îmi place această meserie”, a declarat tânărul care se pregăteşte intens pentru exemenul din această lună.

În aceeaşi situaţie este şi Radu Zima, de 20 de ani, care îşi încearcă norocul la Şcoala Militară de Subofiţeri. Este încrezător în forţele lui şi speră ca va fi declarat admis. „Vreau să lucrez la compartimentul de intervenţii”, a declarat acesta.  

Condiţii şi benefiicii

Pentru a participa la concursurile de admitere, trebuie neapărat să îndeplineşti unele condiţii. Cetăţenia română, diploma de bacalaureat, cazierul curat şi media la purtare peste 8.00, sunt foarte importante.

Pe perioada şcolarizării, candidaţii au asigurată masă, echipamentul, cazarea, diurna şi medicamentele. Înscrierile pentru Academie s-au încheiat, iar pentru Şcolile de Subofiţeri se mai pot face până în data de 15 iulie la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite