Jaf în 37 de secunde la o bancă din Constanţa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jaf în 37 de secunde la o bancă din Constanţa!
Jaf în 37 de secunde la o bancă din Constanţa!

Doi hoţi au furat, în mai puţin de un minut, 69.000 de lei de la o filială a unei bănci din Constanţa. Poliţiştii nu exclud varianta ca hoţii să fi acţionat după un pont oferit din interiorul unei sucursale a Băncii Carpatica din Constanţa.  Jaful de ieri este un adevărat record. Hoţii au intrat în sediul băncii la ora 8 şi 57 de minute şi au reuşit să dispară cu tot cu bani la ora 8, 57 minute şi 37 de secunde.

Din primele cercetări se pare că hoţii şi-au pus cagulele cu câteva secunde înainte de a intra în sediul băncii. Explicaţia pentru acest gest este una extrem de simplă: banca este situată la parterul unui bloc din parcul de la Casa de Cultură din Constanţa. De la parcarea în care îi aştepta maşina şi până la sediul băncii sunt peste 400 de metri distanţă, pe care cei doi nu ar fi putut să o parcurgă fără să atragă atenţia având cagulele. După nouă ore de audieri ale persoanelor aflate în bancă în momentul atacului, anchetatorii au declarat că există un cerc de suspecţi, dar nu au oferit alte detalii.

FILMUL JAFULUI
Ora 8.57.00 | Cei doi hoţi mascaţi intră în sediul băncii. Primul are nevoie de patru secunde pentru a-l imobiliza pe paznicul băncii, un bărbat care se apropie de vârsta pensionării. Ameninţat cu pistolul, acesta nu a opus nicio rezistenţă.

Ora 8.57.05 | Cel de-al doilea hoţ sare uşor zidul de beton din mijlocul sălii, se apropie de casiera aflată la ghişeul din partea dreaptă şi o ameninţă pe funcţionară cu moartea folosindu-se de pistolul pe care îl ţinea în mână. Apoi strecoară în ghişeu o geantă de voiaj şi îi ordonă femeii să o umple cu banii aflaţi în acel moment în casierie.

Ora 8.57.10 | Aflată în stare de şoc, casiera nu este în stare să execute ordinal bărbatului, aşa că hoţul trece singur la treabă şi îşi umple geanta cu teancurile de bani din casierie. Se mulţumeşte cu banii aflaţi pe tejghea şi nu trece la golirea safe-ului pentru că asta ar fi însemnat secunde preţioase pierdute.

Ora 8.57.20 | Primul hoţ supraveghează atent întreaga cameră în care se află angajaţi ai băncii şi un client.

Ora 8.57.30 | Hoţul reuşeşte să-şi umple geanta cu cei 69.000 de lei aflaţi în casierie. Atât el, cât şi complicele său se îndreaptă spre ieşire şi o iau la fugă pe una dintre aleile parcului. În momentul în care au părăsit banca, au fost la un pas să dărâme din picioare un client care se pregătea să scoată bani din casierie.

Ora 8.57.35 | În bancă se restabileşte liniştea, iar funcţionarii sună la 112 şi cer ajutorul poliţiei.



Mai multe atacuri violente pe timp de criză


Belgia | În februarie, o agenţie bancară a ING, situată în interiorul clădirii Parlamentului European din Bruxelles, a fost jefuită, în pofida măsurilor de securitate de la această instituţie europeană. Valoarea bunurilor furate nu a fost precizată. „O persoană neînsoţită a intrat şi a arătat o armă“, a declarat purtătorul de cuvânt al Parlamentului, Jaume Duch.

Siberia | La mijlocul lui martie, un bărbat a fost ucis, după ce a încercat să jefuiască o bancă din oraşul Leninsk-Kusneţki, din sudul Siberiei. El a intrat în bancă înarmat cu un pistol şi o grenadă, a luat cinci  ostatici (trei femei şi doi bărbaţi), apoi şi-a anunţat „doleanţele“: banii aflaţi în instituţie şi eliberarea unui prieten aflat la închisoarea din oraş. După mai bine de două ore de negocieri, forţele speciale au intervenit şi bărbatul a fost rănit, murind apoi în drum spre spital.

Italia | La începutul lunii mai, Casa de Economii din oraşul italian Lucca (provincia Livorno) a fost jefuită de patru bărbaţi care au reuşit să fugă cu frumoasa sumă de 100.000 de euro. Mascaţi şi înarmaţi cu pistoale, ei au comis spargerea cu puţin timp înainte de închiderea instituţiei, după ce i-au încuiat pe clienţii rămaşi în interior şi pe funcţionari într-o încăpere alăturată. Cei patru, potrivit martorilor, au fugit apoi într-o maşină deculoare închisă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite