Jacuzzi în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii se înghesuie să petreacă Revelionul la vecini

Ungurii au săltat preţurile pentru cheful de Anul Nou, însă tot sunt mai avantajoase decât cele din ţară.

Dacă în perioada verii asaltează ştrandurile din Ungaria, aflate în apropierea graniţei, românii au devenit clienţi fideli şi pentru petrecerea de Revelion. Timişorenii şi-au făcut rezervări din timp pentru a petrece cumpăna dintre ani în pensiunile şi hotelurile din Oroshaza, Gyula, Hajduszabaszlo sau Morahalom. Aceştia spun că preţurile sunt mai rezonabile decât cele din ţară, iar calitatea serviciilor este deja cunoscută. “Este pentru al doilea an în care am decis să mergem să petrecem Revelionul la Oroshaza. Condiţiile sunt foarte bune, iar preţurile, în regulă. Nu se compară cu ce găseşti la Timişoara sau la munte”, a spus Alex Hreniuc, unul dintre tinerii care au ales să petreacă Anul Nou la Oroshaza, aflat la o distanţă de 125 de kilometri de Timişoara.

Imnul României
Mulţi timişoreni au ales un sejur de patru zile la pensiunea “Pepe”. Din 30 decembrie, până în data de 2 ianuarie, aceştia au plătit 115 euro, cu mic dejun şi cină de Revelion. Din partea casei, au la dispoziţie saună, jacuzzi şi Internet gratuit. “Pentru o masă la restaurant plăteşti cam 10-15 euro. Dar mai e deschis şi Tesco, de unde se pot face cumpărături. Pensiunea organizează, de Revelion, program de discotecă. Putem merge şi la ştrandurile acoperite din oraş, care sunt deschise în această perioadă. Cel mai interesant e că, anul trecut, la ora 12.00, ora României, au pus imnul ţării noastre! Aşa se face că sărbătorim de două ori intrarea în noul an”, a mai spus Hreniuc.

Spectacol în centru
Primăria localităţii Oroshaza organizează un eveniment special în centru. Programul începe de la ora 17, cu muzică, fanfare,  jocuri şi concursuri pentru copii. Apoi vor urca pe scenă câteva trupe locale. De la ora 22.00, va începe un concert cu Zanzibar, o formaţie celebră de pop-rock din Ungaria. La miezul nopţii, va lua cuvântul primarul localităţii, iar toţi cei din piaţă vor primi gratuit un pahar de şampanie.
“Fiecare hotel sau pensiune din oraşe se ocupă de organizarea Revelionului. Şi noi avem un pachet special, care costă 92.600 de forinţi (aproximativ 1.500 lei - n.r.), pe trei nopţi. Aici intră cameră cu pat dublu,  mic dejun, cină, piscină, jakuzzi şi saună. Sunt incluse masa de Revelion şi spectacolele din acea seară”, au spus reprezentanţii Hotelului „Elisabeta” din Gyula, situată la 120 de km de Timişoara.

Tarife mai mari
Anul trecut, pensiunea “Pepe”, de la Oroshaza a fost rezervată doar de români. Şi în acest an, toate locurile sunt ocupate de timişoreni.  “Noi plecăm cu o gaşcă de 27 de persone. Şi anul trecut, toate cele 60 de locuri au fost ocupate de români. Diferenţa e că a fost puţin mai ieftin. Atunci am plătit 90 de euro, dar acum au mai pus 15 euro”, a spus Alex Hreniuc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite