Izvorul Tămăduirii, incendiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri au furat mai multe obiecte de cult, apoi au pus foc bisericii, care a ars din temelii. În incendiul care a mistuit biserica, doi pompieri au fost la un pas de a-şi pierde viaţa, după ce le-a explodat în faţă o butelie aflată în altar.

Biserica cu hramul „Izvorul Tămăduirii” din Botoşani a ars ca un chibrit ieri dimineaţă. Flăcările înalte de trei metri au cuprins imediat bisericuţa construită integral din lemn.

Locatarii blocurilor din apropiere au sunat imediat la 112. Pompierii s-au luptat mai bine de două ore pentru a stinge incendiul.

Butelia din altar

Un moment dramatic s-a consumat atunci când o butelie aflată în altarul bisericii a explodat, rănindu-i pe doi dintre pompieri.

Petrică Şutariu (20 de ani) şi Ciprian Bodolan (21 de ani) au fost transportaţi de colegii lor la Spitalul Judeţean Botoşani cu arsuri de gradul 1 şi 2. Suflul exploziei i-a ars sergentului de 20 de ani faţa şi i-a distrus laringele.

Colegul său a scăpat doar cu o entorsă la piciorul drept şi nu a necesitat internarea. Tinerii cred că sunt acum în viaţă doar datorită costumului de protecţie.

„Nu ştiam că este o butelie înăuntru. Stingeam focul când a explodat. Ne-a luat prin surprindere pe amândoi. Nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă nu eram echipaţi corespunzător”, a declarat Petrică Şutariu.

Hoţii, printre spectatori

În timpul intervenţiei, preotul paroh şi-a dat seama că din biserică i-au dispărut toate obiectele de cult. „Uşa era spartă şi în biserică nu mai era nimic. Au luat potirul, mirul, vinul pentru împărtăşanie, coroanele pentru nuntă. Tot ce era mai de valoare. Apoi, se pare, au dat foc ca să nu li se găsească urmele” a declarat preotul Ioan Alupoaie.

Alertaţi, poliţiştii au pornit în căutarea hoţilor. Chiar în mulţimea adunată în faţa bisericii, poliţiştii au zărit trei tineri care aveau asupra lor bagaje voluminoase şi i-au luat la audieri.

În bagaje au fost găsite obiectele de cult sustrase din biserică. ,,Cei trei suspecţi sunt cercetaţi în stare de libertate. Urmează să stabilim dacă ei au dat foc bisericii”, a declarat comisarul Manuela Ieremie, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Botoşani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite