1 Iunie pentru copiii săracilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În satul Ciutura, comuna Vârvoru de Jos, la 25 de kilometri de Craiova, copiii au parte rareori de cadouri, cu atât mai puţin de 1 Iunie. Ieri a fost însă o zi specială pentru cei 24 de copii de la grădiniţa din localitate şi pentru cei 29 de elevi din clasele a II-a şi a III-a.

Păpuşi, baloane, jucării, dulciuri, precum şi un calculator au luminat feţele copiilor, care au primit aceste daruri din partea unui craiovean stabilit în Italia.

Andreea Maria Pârvu, de şase ani, avea în braţe o păpuşă mare, doar pentru ea. „Mi-a mai luat mami nişte jucărioare, dar ca asta, aşa de mare, nu am avut până acum deloc. O să ţin la ea ca la o surioară mai mică, de care trebuie să îngrijesc“, a spus Andreea.

Întrebaţi dacă părinţii lor lucrează, trei sferturi din elevi au răspuns că nu. Ionela Caşotă, din clasa a II-a, ne-a spus sfioasă că doar un părinte are salariu. Localnicii sunt săraci, îşi câştigă pâinea de pe o zi pe alta, prin munca la sapă. Autorităţile spun că oamenii au venituri prea mici ca să-şi poată permite să le facă surprize odraslelor.

„Majoritatea sătenilor au intrat în şomaj în perioada de iarnă şi, din cauza crizei, au rămas să se întreţină din alocaţii şi din ce muncesc cu ziua“, a declarat primarul Nicu Tabacu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite