Iulian Dascălu, denunţat la DNA pentru rambursări ilegale de TVA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Iulian Dascălu este cercetat de către DNA în cazul asocierii dintre grupul de firme Iulius şi Primăria Iaşi, în vederea construirii unui complex de locuinţe şi spaţii

Omul de afaceri Iulian Dascălu este cercetat de către DNA în cazul asocierii dintre grupul de firme Iulius şi Primăria Iaşi, în vederea construirii unui complex de locuinţe şi spaţii comerciale la Iaşi, cunoscut sub numele de proiectul "Palas".
Într-o rezoluţie semnată de Petru Nariţa, procuror-şef adjunct în cadrul DNA, se arată că instituţia a admis plângerea depusă de un funcţionar al administraţiei publice a municipiului Iaşi. În aceasta se precizează că firma SC Iulius Group SRL ar fi beneficiat de rambursări de TVA, deşi ar avea datorii mari la bugetul public. Potrivit plângerii, Iulian Dascălu s-ar face vinovat de evaziune fiscală şi rambursări ilegale de TVA. DNA a admis şi două plângeri formulate de omul de afaceri Zaharia Schrotter (soţul creatoarei de modă Irina Schrotter), în care acesta cerea anchetarea viceprimarului Constantin Neculau, a directorului tehnic Mihai Chirica şi a expertului evaluator Alexandru Casian, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. În motivarea plângerilor se precizează că asocierea între Consiliul Local Iaşi şi SC Iulius Group ar fi net defavorabilă municipalităţii. Schrotter mai cere şi infirmarea soluţiei de neîncepere a urmăririi penale, dată de DNA Iaşi, care a cercetat, anul trecut, asocierea dintre Consiliu şi Iulius Group.
Dascălu: "N-am auzit gogomănie mai mare"
"Aud pentru prima dată de aceste lucruri. În ceea ce priveşte acuzaţia de ramburs ilegal de TVA, n-am auzit gogomănie mai mare. Am acte care pot dovedi că nu am niciun leu datorie la stat", a declarat Dascălu pentru Mediafax. În privinţa proiectului "Palas", omul de afaceri susţine că nu s-a încălcat nicio lege. "Negocierea a fost transparentă şi ştiu foarte clar că nu am încălcat nicio lege. Este foarte bine că procurorii DNA verifică aceste reclamaţii. Poate că, în acest fel, se va lămuri o dată pentru totdeauna că proiectul "Palas" este perfect legal şi benefic pentru municipiul Iaşi", a mai spus Dascălu.
În urmă cu o lună, oamenii de afaceri Sorin Ionescu şi Zaharia Schrotter au criticat în termeni duri asocierea dintre Primăria Iaşi şi Iulian Dascălu, apreciind că proiectul "Palas" este doar o uriaşă afacere imobiliară, pe un teren de 12 hectare primit gratis de la primărie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite