Iubire contra droguri la Penitenciarul Rahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologul Penitenciarului Rahova, Eliza Magdalena Stroe, a invocat în faţa procurorilor că s-a îndrăgostit de deţinutul Mihai Scarlat Prinsă că îi ducea droguri şi telefoane mobile

Psihologul Penitenciarului Rahova, Eliza Magdalena Stroe, a invocat în faţa procurorilor că s-a îndrăgostit de deţinutul Mihai Scarlat

Prinsă că îi ducea droguri şi telefoane mobile iubitului ei condamnat, Eliza Stroe va fi cercetată în stare de libertate, însă riscă ani grei de puşcărie pentru trafic de droguri.

Eliza Stroe a colaborat cu procurorii şi a indicat în amănunt filiera prin care aproape un kilogram de heroină a fost cumpărată, introdusă în penitenciar şi distribuită.

Potrivit unor surse judiciare, psihologul a invocat în faţa anchetatorilor că era îndrăgostită nebuneşte de deţinutul Mihai Scarlat şi nu îşi mai putea controla acţiunile. Ea a arătat că îl ştia pe Mihai Scarlat dinainte de a fi arestat, dar iubirea s-a înfiripat în închisoare.

Mihai Scarlat, student la "Finanţe - Bănci"

Mihai Scarlat, iubitul psihologului şi "creierul" întregii filiere, este condamnat la zece ani şi trei luni de închisoare pentru trafic de droguri.

El este după gratii din aprilie 2003, când în urma unui flagrant a fost depistat cu 130 de bile de heroină, ascunse într-un pachet de ţigări. În momentul arestării, Scarlat era student la Finanţe - Bănci la o universitate particulară şi lucra ca taximetrist.

Tânărul era cunoscut în cartierul Ştefan cel Mare ca dependent de droguri. La audieri el a arătat că heroina era pentru vânzare, dar şi pentru consum propriu, deoarece se droga de câţiva ani şi nu reuşea să se lase.

Ulterior, el a retractat aceste afirmaţii, susţinând că atunci când le-a făcut era în sevraj şi nu era conştient, iar toate bilele erau pentru consum propriu.

"Lale" l-a băgat după gratii

Lenuţa Marilena Moldoveanu, cunoscută în cartierul Baicului ca "Lale", a fost prinsă în 2003 cu heroină asupra sa. Tânăra care avea un copil minor în creştere a decis să colaboreze cu procurorii şi le-a dezvăluit că "dealerul" de la care se aproviziona era Mihai Scarlat.

Ea a făcut declaraţii complete şi a arătat că a cumpărat de 3 ori câte 10 doze de heroină de la Mihai Scarlat. Ea a acceptat să "facă" şi flagrantul împotriva acestuia pentru a putea beneficia de clemenenţa autorităţilor.

"Deconspirată" de telefonul mobil

Mihai Scarlat s-a folosit de prieteni pentru a pune pe picioare cele mai organizate reţele de distribuţie de heroină din penitenciarele din România. Heroina era cumpărată de două fete, o studentă şi o şomeră. Eliza Stroe ascundea "marfa" în telefoane mobile şi o plasa iubitului în penitenciar.

Mihai Scarlat o porţiona în bile, îşi păstra o doză pentru el, iar restul o distribuia cu ajutorul altor doi deţinuţi: un violator şi un dealer de droguri.

Anchetatorii au reuşit să descopere filiera după ce asupra unuia dintre cei doi distribuitori au găsit un telefon mobil, care apelase numărul de telefon al psihologului penitenciarului. Convorbirile telefonice ale Elizei Stroe au fost interceptate, fiind descoperite astfel toate conexiunile grupului.

Eliza s-a retras în casa părintească

De când a ieşit la iveală povestea de dragoste dintre psihologul Penitenciarului Rahova şi unul dintre deţinuţi, Eliza Stroe s-a ascuns de lume. Ea refuză să vorbească despre ce s-a întâmplat în penitenciar, ascunzându-se acum în comuna Bucşani din judeţul Dâmboviţa, în casa în care locuiesc mama şi fratele ei.

Tanti Mioara, cum o ştie toată lumea prin sat pe mama Elizei, a intrat de câteva zile în concediu medical. Trecută de 50 de ani, femeia rămasă văduvă acum un an încearcă să-şi apere fiica. Alături de fratele Elizei, mama tinerei refuză să dea cel mai mic detaliu despre fiica ei.

"Nu vrem să vorbim cu nimeni. Şi aşa s-au zis destule nenorociri despre familia noastră. Tot ce vrem este să ne lăsaţi în pace", a ţipat tanti Mioara. Vecinii familiei Stroe spun că fata era foarte cuminte şi nu îşi pot explica cum a "căzut" în plasa traficantului de droguri. (Florin Preda)

Nu vrem să vorbim cu nimeni. Şi aşa s-au zis destule nenorociri despre familia noastră. Tot ce vrem este să ne lăsaţi în pace.
Mioara Stroe, mama Elizei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite