"Italienii" stabilesc recorduri de viteză în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii Serviciului Poliţie Rutieră Bacău au mult de lucru în această perioadă, din cauza conducătorilor auto care par hotărâţi să doboare record după record în ceea ce priveşte viteza.

Agenţii Serviciului Poliţie Rutieră Bacău au mult de lucru în această perioadă, din cauza conducătorilor auto care par hotărâţi să doboare record după record în ceea ce priveşte viteza. Din păcate, chiar dacă poliţiştii reuşesc să depisteze mulţi contravenienţi şi să le aplice sancţiunile legale, inconştienţa unor şoferi, coroborată cu performanţele maşinilor puternice, conduce la adevărate tragedii pe şosele, soldate cu morţi, răniţi şi pagube materiale.

"Aşa se merge în Italia, cu viteză"
Un român cu cetăţenie italiană a fost surprins de poliţişti, în urmă cu două zile, conducând cu viteza de 179 de kilometri pe oră în localitate. Vasile Lăcătuş, venit în vacanţă în România, a depăşit maşina echipată cu aparatură radar, după care s-a lansat într-un slalom printre maşini, printre "isprăvi" numărându-se depăşiri pe linia continuă sau pe treceri de pietoni şi ignorarea limitelor legale de viteză. "Italianul" a declarat doar că "aşa se merge în Italia, cu viteză". Alt conducător auto "remarcat" a fost tot un "italian", care conducea autoturismul Audi cu 140 km/h într-o localitate.

Viteza a lăsat 750 de şoferi fără permis
Numărul vitezomanilor sancţionaţi este, însă, de şase ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. "Ca o noutate, numărul cazurilor de depăşire a limitei de viteză înregistrate de poliţişti a crescut foarte mult, mai ales de la introducerea Loganurilor dotate cu aparat radar şi neinscripţionate. Din martie, în urma utilizării camerelor video, s-au constatat 22.000 de contravenţii. De la începutul anului au fost suspendate 750 de permise de conducere, din care 81 aparţinând unor cetăţeni străini", a precizat subcomisarul Teodor Iacovache, şeful Compartimentului Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului Poliţie Rutieră. În cursul lunii septembrie, poliţiştii băcăuani vor primi şi aparate radar cu trepied, care vor putea fi montate la marginea şoselelor şi vor înregistra automat toate maşinile care depăşesc viteza legală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite