Italienii vor să producă vin la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italienii sunt tot mai interesaţi să producă vin în judeţul Arad fiind cei mai numeroşi cumpărători de terenuri viticole. Agenţii imobiliari arădeni apreciază că italienii au

Italienii sunt tot mai interesaţi să producă vin în judeţul Arad fiind cei mai numeroşi cumpărători de terenuri viticole.

Agenţii imobiliari arădeni apreciază că italienii au salvat podgoriile Aradului de la dispariţie. "Un procent de 90% din terenurile din zonele colinare, deluroase din Şiria, Lipova, Miniş au fost cumpărate de peninsulari. Ei au plătit până la 30-40 de euro/ mp", ne-a declarat Carmen Brana, agent imobiliar.

La Direcţia Agricolă Arad sunt înregistrate până acum 3.600 de hectare de terenuri viticole, din care vii lucrate 1.720 de hectare. Compania italiană "Genagricola", parte a grupului "Generali", şi-a făcut publică intenţia de a produce vin în judeţul Arad.

Astfel, în acest an, vor fi plantaţi primii butaşi de viţă-de-vie în regiunea Miniş-Măderat, iar până în anul 2011 se estimează o producţie de 1.300-1.500 de tone de struguri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite