Italienii vor parc de distracţii la Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Italienii vor parc de distracţii la Severin
Italienii vor parc de distracţii la Severin

Cursul de apă insalubru de la Crihala ar putea deveni punct de agrement

Ogaşul ce înconjoară Pădurea Crihala ar putea deveni una dintre cele mai atractive destinaţii pentru petrecerea timpului liber din tot judeţul Mehedinţi. Asta, numai după ce consilierii locali vor fi de acord cu acest proiect, părerile fiind deocamdată împărţite. În tot acest timp, firma italiană care intenţionează să construiască în zonă unul dintre cele mai mari şi moderne parcuri din judeţ aşteaptă decizia finală a autorităţilor.

Parcul ar fi gata peste un an

Pentru ca severinenii să beneficieze de o veritabilă atracţie turistică, care să aducă vizitatori din toată ţara, Consiliul Local doreşte asocierea cu firma italiană Cubanitos, în proiectul Apa Parc. Italienii sunt dispuşi să investească nu mai puţin de 3.400.000 de euro pentru realizarea celui mai mare parc de distracţii din Mehedinţi. „Firma italiană şi-a arătat disponibilitatea de a construi acest parc în mai puţin de un an de zile, reprezentanţii italieni afirmând că acesta ar putea fi dat în folosinţă la data de 1 iulie 2010. Ar fi un câştig pentru locuitorii municipiului, în primul rând, deoarece ar apărea locuri de muncă, ar veni şi alţi investitori, dar am putea asista şi la un aflux de turişti“, susţine consilierul  local Veronica Nicolae.
Nu toţi consilierii împărtăşesc entuziasmul pentru acest proiect. „Nu putem să înstrăinăm toate terenurile din domeniul public al Severinului pentru parcuri. Riscăm să ne trezim că nu mai avem unde să construim şi alte obiective economice. În condiţiile acestea de criză, ar trebui să găsim investitori în alte domenii, nu doar în parcuri de distracţie“, crede consilierul local, Marius Screciu. Severinenii, în special cei tineri, sunt încântaţi de această investiţie.
„Ar fi binevenit un astfel de parc în municipiul nostru. Am intra şi noi în rândul marilor oraşe. Cred că este de ajuns că, de douăzeci de ani, nu s-a făcut nimic pentru cei tineri. Acum avem şi noi o plajă, avem ştrand, avem parcul Aluniş. Un parc de acest gen cred că ar atrage mulţi turişti”, spune Claudia Andrei, de 22 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite