Italia din centrul Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de afaceri italieni îşi iau locuinţe cu vedere spre Piaţa Unirii sau spre Piaţa Operei şi nu se uită la bani Jumătate din apartamentele din centrul istoric al Timişoarei sunt

Oamenii de afaceri italieni îşi iau locuinţe cu vedere spre Piaţa Unirii sau spre Piaţa Operei şi nu se uită la bani

Jumătate din apartamentele din centrul istoric al Timişoarei sunt închiriate de cetăţeni italieni care plătesc sume asemeni celor din capitalele europene.

Italienii care deţin localuri ori se mută pe perioada verii în Timişoara sunt dispuşi să plătească până la 1.500 de euro lunar, chiria unui apartament în buricul oraşului, doar să locuiască într-o casă spaţioasă, cu vedere spre Piaţa Unirii ori spre Catedrala Metropolitană şi să fie aproape de punctele cheie ale urbei.

Centrul istoric e preferat de străini

"Mai bine de jumătate din apartamentele care sunt pe piaţă, pentru închiriere sau vânzare, din Piaţa Unirii şi centru sunt luate de italieni. Ei apreciază clădirile vechi, le amenajează pe toate în stilul lor şi au grijă de ele", a declarat, pentru Adevărul, Managerul agenţiei RHM Cartier, Nicoleta Pop.

Preţuri umflate de zonă

Preţul apartamentelor din centrul istoric al Timişoarei este influenţat de vechimea clădirilor. În Piaţa Unirii, închirierea lunară a unui apartament cu două camere ajunge la 600 de euro, unul cu trei camere la 7-800 de euro.

În imobilul la parterul căruia se află farmacia din Piaţa Unirii, la etajul trei, un apartament cu trei camere, de 110 mp, cu 20 mp la subsol pentru depozitare, nemobilat, cu două băi şi bucătărie, vedere spre Piaţa Unirii, costă, la închierere, 1500 de euro, pe lună.

Nici italienii nu au grijă de istorie

Cumpărarea locuinţelor din imobilele istorice a dus şi la nemulţumirea autorităţilor, după ce mai multe reclamaţii au fost depuse cu privire la faptul că italienii şi-au amenajat casele şi au intervenit la stâlpii de susţinere ai imobilelor. Curtea de Apel din Timişoara a dat o sentinţă de neîncepere a urmării penale, în cazul a doi cetăţeni care au făcut astfel de amenajări, magistraţii considerând că nu reprezintă un pericol pentru patrimoniul public.

Sicilian cu afacere şi locuinţă în Unirii

Nino Barbanera este un sicilian din Palermo care a venit în Timişoara în urmă cu zece ani. "Eu lucram cu antichităţi şi îmi place tot ce este vechi. Printr-o întâmplare am descoperit Piaţa Unirii din Timişoara care imi aduce aminte de centrul istoric de la Palermo, unde am crescut eu", a spus Nino.

El deţine managementul unui snack bar din Unirii şi a ales să locuiască în chirie în aceeaşi zonă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite