O rachetă trasă din Gaza contra Israelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O rachetă trasă de palestinieni din Fâşia Gaza a căzut joi seară în sudul Israelului fără să facă victime sau pagube, a anunţat armata israeliană.

"Racheta trasă din cartierul Shujaiya al oraşului Gaza a căzut într-un câmp din apropierea kibbutzului Nahal Oz", a indicat un purtător de cuvânt militar la Ierusalim.

Este pentru prima oară după 13 iunie când armata semnalează un tir de rachetă contra teritoriului israelian, menţionează Agerpres.

Potrivit armatei, peste 200 de rachete şi obuze de mortieră au fost trase din Fâşia Gaza spre Israel după încheierea ofensivei israeliene contra mişcării islamiste Hamas care controlează acest teritoriu (27 decembrie-18 ianuarie).

Această ofensivă, care a făcut peste 1.400 de morţi palestinieni dintre care sute de civili şi a devastat sectoare întregi ale acestui teritoriu, a avut oficial ca obiectiv să facă să înceteze aceste tiruri.

Ca răspuns la rachetele trase după încheierea ofensivei, Israelul a lansat mai multe raiduri aeriene contra unor activişti înarmaţi, ascunzători de arme şi tuneluri de contrabandă de-a lungul frontierei între Fâşia Gaza şi Egipt.A

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite