ANP: Israelul caută "pretexte" pentru a împiedica crearea unui stat palestinian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP) a acuzat astăzi că Israelul caută "pretexte" pentru a împiedica crearea unui stat palestinian independent, după avertismentele lansate de premierul Benjamin Netanyahu şi de alţi responsabili israelieni, informează AFP.

"Răspunsul primului ministru este o dovadă că guvernul israelian nu doreşte pacea", a comentat Nabil Abu Rudeina, purtător de cuvânt al preşedintelui palestinian Mahmud Abbas.

Israelul "caută pretexte şi scuze pentru a se opune creării unui stat palestinian", a continuat acelaşi purtător de cuvânt, drept reacţie la un discurs al premierului Netanyahu care îi avertiza pe palestinieni faţă de o eventuală iniţiativă "unilaterală" în acest sens.

"Orice acţiune unilaterală a palestinienilor va genera acţiuni unilaterale din partea Israelului", a afirmat Benjamim Netanyahu, după ce ANP a anunţat că intenţionează să ceară ONU să recunoască independenţa palestinienilor.

Această reacţie demonstrează frustrarea provocată palestinienilor de impasul cu care se confruntă de aproape un an procesul de pace israeliano-palestinian, apreciază majoritatea analiştilor politici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite