Hillary Clinton îndeamnă arabii să normalizeze relaţiile cu Israelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, le-a cerut, miercuri, ţărilor arabe să ia măsuri imediate în vederea normalizării relaţiilor cu statul israelian.

Am lucrat cu Israelul pentru problema colonizării, pentru a uşura condiţiile de trai ale palestinienilor şi pentru a crea circumstanţele care pot conduce către colonizarea unui stat palestinian viabil, a declarat Clinton în cadrul unui discurs rostit la Council of Foreign Relation, potrivit AFP

"Le cerem să accepte propunerea noastră de a lua măsuri semnificative imediat. Statele arabe au responsabilitatea de a susţine Autoritatea Palestiniană atât verbal, cât şi prin fapte, să ia măsuri pentru ameliorarea relaţiilor cu Israelul şi să îşi pregătească opinia în vederea păcii şi acceptării Israelului în regiune", a adăugat Hillary Clinton.

Secretarul de Stat a făcut referire şi la apelurile lansate de preşedintele american, Barack Obama, cu privire la stoparea colonizării evreieşti în Cisiordania.

"Aşteptăm acţiuni din partea Israelului, dar recunoaştem că asemenea decizii sunt dificile din punct de vedere politic", a declarat Clinton. "Şi ştim, de asemenea, că progresul pe calea păcii nu este doar responsabilitatea Statelor Unite sau a Israelului", a precizat ea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite