Ioana Maria Vlas spune că a declarat, încă din 2003, contul de 78.000 de euro din Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioana Maria Vlas a susţinut sâmbătă seară, într-un interviu la Realitatea TV, că ar fi declarat încă din 2003, la întoarcerea în ţară, contul de aproximativ 78.000 de euro din Israel pe care procurorii DIICOT au anunţat cu câteva zile în urmă că l-au depistat şi pe care au pus sechestru.

"În 2003, când am venit în ţară, am declarat contul. Contul din Israel era constituit mult înainte de a pleca în România", a spus Ioana Maria Vlas, care a explicat că deschisese contul întrucât călătorea mult în Israel, iar acolo avea nevoie de bani. Vlas a susţinut că ar mai fi avut un cont de 400 de milioane de lei vechi, despre care a spus că este, de asemenea, sub sechestru.

Autorităţile judiciare din Israel i-au informat săptămâna trecută pe procurorii DIICOT că Ioana Maria Vlas, judecată în dosarele FNI şi FNA, ar deţine un cont la banca Hapoalim, sucursala Givatayim, în care ar avea suma de 78.383 de dolari, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, contul ar fi fost deschis în 2003, autorităţile judiciare israeliene informând procurorii DIICOT după ce la banca Hapoalim s-a prezentat un bărbat care a spus că este fiul Ioanei Maria Vlas şi a cerut să ridice banii.

La solicitarea DIICOT, autorităţile israeliene au instituit sechestru pe cont, informează NewsIn.

Ioana MariaVlas este încarcerată în arestul Poliţiei Capitalei şi urmează să fie transferată în penitenciar la începutul săptămânii viitoare, după ce întreaga documentaţie pentru mutare va fi gata. Potrivit lui Ioan Băla, directorului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioana Maria Vlas îşi va executa pedeapsa în Penitenciarul Târgşor.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o, pe 4 iunie, la 10 ani de închisoare pe Ioana Maria Vlas, în dosarul FNI, decizia fiind definitivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite