Iron Maiden unguresc, în concert la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa din Ungaria Iron Maidnem cântă în clubul Live Metal din Capitală, ora 21.30, în cadrul turneului "The Best of The Best" Formaţia este una tribut a legendarei trupe britanice Iron

Trupa din Ungaria Iron Maidnem cântă în clubul Live Metal din Capitală, ora 21.30, în cadrul turneului "The Best of The Best"

Formaţia este una tribut a legendarei trupe britanice Iron Maiden şi a fost frecvent prezentă pe scena festivalului Sziget, precum şi la unele din România. În limba maghiară, Iron Maidnem înseamnă "aproape iron", iar membrii trupei au transformat pasiunea lor pentru rock într-un spectacol de cea mai bună calitate.

Trupa a fost înfiinţată în urmă cu 11 ani, şi a pornit ca un hobby al unor artişti care făceau parte din alte trupe ungureşti. Ei se întâlneau şi cântau împreună piesele formaţiei lor favorite, Iron Maiden. Atunci când popularitatea lor a crescut şi au început să aibă din ce în ce mai mulţi spectatori la show-urile lor, joaca membrilor trupei s-a terminat şi au început să abordeze totul mult mai serios.

Au urmat zeci de concerte în toată Ungaria, Germania, Slovacia, Serbia şi România.
Şi fiindcă nu se puteau opri aici, membrii trupei s-au gândit să lanseze şi câteva albume prin care să demonstreze că pot fi la fel de profesionişti ca şi idolii lor.

Pe aceste materiale discografice sunt incluse piese-legendă din repertoriul Iron Maiden precum "Wasted Years", "The Trooper", "The Seventh Son of a Seventh Son", "Hallowed Be Thy Name" sau "The Prisoner". Varianta ungurească a trupei britanice a preluat aproximativ 60 de melodii de la Iron Maiden, iar o parte din ele nu au mai fost cântate niciodată. Printre acestea se numără "Alexander the Great", "Back in the Village", "Invaders", "Gangland" sau "Only the Good Die Young".

În deschiderea show-ului rock de la Bucureşti, va cânta trupa de power-metal Blind Spirits. Preţul unui bilet variază între 10 şi 20 de lei.

Iron Maiden - varianta feminină

Ungurii de la Iron Maidnem nu sunt singurii care au o pasiune pentru Iron Maiden. Există şi o trupă tribut de femei care au cucerit lumea prin turneele susţinute de-a lungul anilor. Fetele nu sunt doar atractive, ci şi bune muziciene. Ele au făcut coveruri după cele mai bune hit-uri Iron Maiden. Membrele variantei feminine a formaţiei britanice au fost răsplătite cu diverse premii la Gale de muzică, precum şi cu distincţia supremă pentru un fan rock: premiul pentru cea mai bună trupă tribut.


Trupa originală

Iron Maiden, este o trupă heavy metal care s-a înfiinţat în anul 1975, la Londra, din iniţiativa basistului Steve Harris. Cele peste 100 de milioane de albume vândute de-a lungul timpului le-a asigurat statutul de cea mai îndrăgită trupă rock. Este una din formaţiile care au constituit o adevărată inspiraţie pentru unele trupe ca Deep Purple sau UFO. Iron Maiden nu a lipsit de la cele mai importante evenimente rock cum ar fi Rock in Rio sau Ozzfest.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite