450 de copii abuzaţi de 15 preoţi catolici în Irlanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
450 de copii abuzaţi de 15 preoţi catolici în Irlanda
450 de copii abuzaţi de 15 preoţi catolici în Irlanda

Ministrul irlandez al Justiţiei a confirmat, ieri, primirea unui raport de la Comisia de Investigatii a diocezei din Dublin, potrivit căruia 450 de copii au fost victime ale abuzului a 15 preoţi catolici în Irlanda pe parcursul a 35 de ani.

Diarmuid Martin, o figură importantă a bisericii catolice a admis că raportul va şoca şi îngozi statul irlandez, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Până la 450 de victime au fost identificate de comisie, care a prezentat raportul ministrului irlandez al Justiţiei, Dermot Ahern.

Guvernul irlandez va decide dacă va publica numele clericilor identificaţi în raport.

Raportul va şoca şi va oripila Irlanda a declarat arhiepiscopul Diarmuid Martin, care a jucat un rol-cheie în desfăşurarea investigaţiei şi este văzut de Vatican ca o figură hotărâtă să reformeze imaginea bisericii catolice în Irlanda.

Raportul a fost început în martie 2006 si a vizat acuzaţiile de abuz sexual asupra copiilor în cazul a 46 de preoţi şi modul în care 19 episcopi s-au ocupat de cazuri, între 1975 şi 2004.

O parte a raportului arată cum arhiepiscopii au abuzat de puterile lor, neluând în serios acuzaţiile împotriva preoţilor irlandezi. Şapte dintre cei 19 episcopi au decedat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite