MAE: 42 de români din Irlanda de Nord au revenit deja în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu, a afirmat astăzi că 42 de români din grupul de peste o sută care îşi abandonaseră locuinţele din sudul Belfastului din cauza atacurilor rasiste au ajuns deja în ţară, relatează NewsIn.

Ieri, ministrul pentru dezvoltare socială, Margaret Ritchie, a declara că 25 de persoane au plecat deja şi că alte 75 sunt decise să revină în România. "Sunt îndurerată că au decis să se ducă acasă", a declarat ea, adăugând că doar 14 români au decis să rămână.

Biserica în care s-au refugiat românii săptămâna trecută a fost atacată marţi noaptea de rasişti.

Pastorului Malcolm Morgan a afirmat că şapte ferestre au fost sparte cu pietre, iar uşa de la intrare a fost avariată în cursul atacului de peste noapte, scrie The Guardian. Interiorul bisericii era plin de sticlă spartă.

"Când am ajuns azi dimineaţă, am găsit ferestrele din faţa bisericii sparte şi uşa de la intrarea principală zdrobită. Pardoseala era plină de pietre şi înăuntru şi afară şi peste tot era sticlă spartă. Ar fi uşor să tragem concluzia că atacul a fost comis de cineva căruia nu i-a plăcut reacţia noastră la incidentul cu românii, dar e doar o presupunere", a spus pastorul.

El a adăugat că biserica a fost "încântată că a putut să răspundă la situaţia cu românii" şi ferestrele sparte nu ar fi oprit-o oricum.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite