Prima doamnă a Iranului a vorbit în public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azam al-Sadat Farahi, soţia preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad, şi-a făcut una din rarele sale apariţii în public duminică, la Roma, în ajunul summit-ului mondial consacrat securităţii alimentare al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură.

Prima doamnă a Iranului nu apare practic niciodată împreună cu soţul ei şi nu se cunoaşte până acum vreo intervenţie a sa în cadrul unei adunări. Dar ea s-a dus duminică la forumul soţiilor şefilor de stat, care a precedat deschiderea pentru trei zile a summit-ului mondial având ca obiect securitatea alimentară.

Îmbrăcată într-un tchador negru, soţia lui Mahmoud Ahmadinejad nu urma să ia cuvântul, astfel încât niciun transcript conţinând remarcile sale nu a fusese pregătit dinainte pentru presă. Nu s-a dus nici la tribună, ci a vorbit de la locul ei, printre soţiile a circa 60 de şefi de stat care urmează să participe la summit.

Azam al-Sadat Farahi a descris Iranul ca fiind un exemplu de ţară care luptă împotriva foamei, explicând că sistemul iranian, care se conformează unor precepte religioase, garantează securitatea alimentară tuturor familiilor, potrivit agenţiei Ansa. De asemenea, ea a denunţat soarta copiilor care suferă de foame în Fâşia Gaza, potrivit canalului italian Sky TG24.

Forumul a fost prezidat de Suzanne Mubarak, soţia preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite