Iranul pregăteşte detonarea unui dispozitiv nuclear - publicaţie israeliană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iranul pregăteşte detonarea unui dispozitiv nuclear - publicaţie israeliană
Iranul pregăteşte detonarea unui dispozitiv nuclear - publicaţie israeliană

Publicaţia online Debka File, specializată în probleme militare şi de securitate, susţine că Iranul aproape a terminat de construit un loc pentru testarea de arme nucleare în deşertul Kavir Lut, situat între Teheran şi frontiera de est cu Afganistanul.

Publicaţia israeliană susţine că lucrările sunt conduse de experţi iranieni care au fost invitaţi să asiste la testarea unei bombe nucleare nord-coreene în acest an.

Debka File mai relatează că liderii iranieni nu se lasă influenţaţi de situaţia precară a regimului lor în urma alegerilor prezidenţiale din 12 iulie pentru a proceda la o experienţă nucleară după cum nici Coreea de Nord nu a renunţat la detonarea unui dispozitiv nuclear datorită stării precare a sănătăţii liderului său, Kim Jong Il.

În aprecierea sursei citate, imediat ce locul de testare va fi gata, liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei şi preşedintele Mahmud Ahmedinejad vor ordona detonarea bombei nucleare iraniene.

  • Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică (AIEA) a confirmat la 19 iulie că Iranul dispune de toate mijloacele pentru a efectua o experienţă nucleară în termen de 6 luni
  • în opinia experţilor AIEA, încă nu există indicii clare privind iminenţa unei experienţe nucleare întrucât Iranul caută să evite intensificarea confruntării cu Occidentul şi posibilitatea unui atac israelian
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite