Iranul ar putea produce prima sa bombă nucleară în decurs de un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iranul ar putea produce prima sa bombă nucleară în decurs de un an
Iranul ar putea produce prima sa bombă nucleară în decurs de un an

Iranul are tehnologia care-i permite să fabrice o bombă nucleară şi nu mai aşteaptă decât aprobarea liderului său suprem, ayatollahul Ali Khamenei, pentru a începe producerea primei arme atomice, afirmă surse din serviciile occidentale de informaţii, citate de cotidianul The Times.

Programul de cercetare în vederea fabricării de arme nucleare s-ar fi încheiat, potrivit sursei citate, în 2003, de teama unei invazii americane în urma ocupării Irakului, iar în prezent Iranul ar avea nevoie doar de un an pentru a detona primul său dispozitiv nuclear.

Citiţi şi:

Îngrijorată de intenţiile Coreei şi Iranului, SUA testează o bombă antibuncăr foarte puternică

Programul nuclear a fost oprit în 2003 în aşteptarea încheierii procesului tehnologic destinat punerii la punct a mijloacelor de montare a unui focos nuclear pe o rachetă balistică Shihab 3, capabilă să lovească orice regiune a Israelului.

Potrivit surselor, în cazul în care Ali Khamenei ar da undă verde pentru construirea primei bombe nucleare iraniene, ar fi nevoie de 6 luni pentru îmbogăţirea unei cantităţi suficiente de uraniu şi de alte 6 luni pentru asamblarea armei atomice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite