AFP: Iranul se confruntă cu presiunea comunităţii internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Teheran se confruntă cu presiuni din partea comunităţii internaţionale, după ce preşedintele SUA a început să pună la îndoială legitimitatea alegerilor prezidenţiale desfăşurate în republica islamică.

Statele Unite şi comunitatea internaţională au fost şocate de ameninţările, violenţele şi arestările din ultimele zile, în Teheran" a declarat Obama, marţi, subliniind faptul că există semne de intrebare in privinţa caracterului legitim al rezultatului alegerilor prezidenţiale din Iran.

Potrivit AFP, guvernul iranian a răspuns la reacţiile internaţionale, acuzând guvernele occidentale, în special Marea Britanie şi  Statele Unite, de intervenţie în problemele lor interne.

Marea Britanie a declarat ca va da afara doi diplomaţi iranieni, după o acţiune similară a Teheranului, în timp ce alte naţiuni europene s-au adunat pentru a protesta împotriva alegerilor din Iran.

Cel puţin 17 oameni au fost ucişi şi mai mulţi răniţi în timpul ciocnirilor violente dintre forţele de poliţie iraniene şi cetăţeni, de la anunţarea oficială a rezultatelor şi începerea protestelor.

Criza curentă din Iran este cea mai gravă din ultimii 30 de ani. Consiliul de Gardă insistă că rezulatele alegerilor sunt corecte şi că nu există dovezi majore de fraudă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite