Dosar nuclear / Iranul susţine că occidentalii încearcă să îl înşele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dosar nuclear / Iranul susţine că occidentalii încearcă să îl înşele
Dosar nuclear / Iranul susţine că occidentalii încearcă să îl înşele

Occidentul încerarcă să înşele Iranul, propunând furnuizarea de combustibil pentru reactorul de cercetare al Teheranului în schimbul transferului în Rusia a uraniului iranian îmbogăţit, a declarat astăzi preşedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, relatează AFP.

"Occidentalii încearcă să ne îmbarce într-o direcţie pentru a ne înşela şi a ne impune lucruri", a spus el.

"Ei spun că ne vor da combustibil cu un nivel de îmbogăţire de 20%, cu condiţia să le dăm uraniul nostru îmbogăţit (la 3,5%), dar nu vedem nicio legătură între aceste două lucruri", a subliniat el.

"În chestiunea nucleară, occidentalii nu trebuie să încerce să ne înşele, pentru că noi avem un reactor de cercetare şi, conform regulilor AIEA, ei trebuie să ne furnizeze combustibilul", a spus Larijani.

Televiziunea Press TV a anunţat ieri că Iranul va da săptămâna viitoare răspunsul la proiectul de acord propus de AIEA privitor la îmbogăţirea uraniului iranian de către o ţară terţă.

Iranul examinează diverse aspecte ale acordului privitor la furnizarea provizorie de combustibil pentru reactorul de cercetare al Teheranului, a spus reprezentantul iranian la AIEA.

Un acord între Iran şi puterile nucleare este considerat crucial pentru o posibilă liniştire a tensiunilor din programul nuclear iranian controversat, despre care Teheranul afirmă că este pur civil, deşi ţările occidentale suspectează regimul islamic că vrea să fabrice o bombă atomică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite