A supravieţuit în Irak, dar a pierdut la ruletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sergentul Gheorghe Răescu (foto), în vârstă de 25 de ani, din Batalionul Scorpionii Galbeni, a dispărut de acasă de şase zile, după ce a pierdut peste 12.000 de euro. Banii îi strânsese din soldele obţinute ca militar combatant în Irak, unde a luptat până în 2008.

Părinţii şi fratele militarului locuiesc în Italia, dar au venit de urgenţă la Timişoara după ce au aflat că Gheorghe a dispărut. „Noi, familia, nu îl condamnăm sub nicio formă. Cel mai important este să vină acasă”, a spus tatăl tânărului, Mihai Răescu (45 de ani). Acesta a declarat că nu a avut niciodată neînţelegeri cu fiul său şi îl aşteaptă acasă cu braţele deschise.

Bilet de adio: „V-am iubit, dar v-am dezamăgit“

Gheorghe Răescu a mers marţi la prietena sa cu un buchet de flori şi cu cheile de la garsoniera în care acesta stătea în chirie. „Aveam examen de la şase. Pe la patru a venit la mine şi mi-a dat un buchet cu flori şi cheile de la garsoniera lui şi mi-a spus că se duce la un grătar. Eu am plecat la examen şi când am văzut că nu a mai dat niciun semn până miercuri la prânz m-am dus la el la apartament”, a povestit Andreea Albu (21 de ani), studentă în anul III la Litere.

Soldatul i-a spus că a pierdut banii la ruletă, încă de săptămâna trecută. Logodnica lui Gheorghe afirmă că în garsoniera lor a găsit, marţi, telefoanele mobile ale acestuia, portofelul cu aproximativ 4.000 de lei şi un bilet de adio: „Pentru familia mea: V-am iubit, dar v-am dezamăgit. Să aveţi grijă de Mihăiţă, căci v-a rămas singurul fiu”.

Probleme cu legea

Militarul este judecat pentru conducere sub influenţa alcoolului, după ce la data de 1 iunie 2008 a băut la o petrecere, apoi a intrat cu Dacia într-un pom, în localitatea Pădureni, aflată a 12 kilometri de Timişoara.  El a fost trimis în judecată la începutul lunii aprilie, iar la 29 iunie urmează să aibă termen în proces la Judecătoria Deta.

El a avut o alcoolemie de 1,55 la mie alcool în sânge, însă prietenul rănit a refuzat să facă plângere penală împotriva sa. Pe de altă parte, dacă nu se întoarce la unitatea militară de la Chişoda, până la 18 iunie, când îi expiră concediul, militarul va fi declarat dezertor şi riscă închisoare până la 7 ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite