Ion Ţiriac: Dacă aş fi la Cotroceni, aş face o republică prezidenţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
  Ion ţiriac, fost tenismen
Ion ţiriac, fost tenismen

Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat că, dacă ar fi preşedinte, ar crea în România o republică prezidenţială. Cu toate acestea, fostul tenismen a recunoscut că nu ar candida niciodată la preşedinţie.

Invitat la postul de televiziune Antena 3, Ion Ţiriac a comentat problemele sociale cu care se confruntă românii, deciziile actualei guvernări şi nu a ezitat să spună că îi place ţara în care s-a născut şi foarte mulţi dintre cetăţenii ei.

Avem 9 milioane de oameni în sărăcie. Eu stau foarte puţin în ţară. Şi auzeam multă lume spunând "Da, domne, simplificaţi treaba ca să atrageţi fonduri (europene n.r.)", a declarat omul de afaceri, întrebat ce părere are de reorganizarea teritorială a ţării noastre. 

Să primim nişte fonduri şi să nu le cerem, nu cred, s-a contrazis Ion Ţiriac cu Dan Voiculescu la Antena 3.

Noi suntem, în Europa undeva pe ultimul loc. În 2010, eu am plătit peste 70 de milioane de euro taxe. Aş întreba şi eu statul ce a făcut cu ei? Criticăm orânduirea de astăzi, dar nici aia de ieri nu a făcut mare lucru.

Bulgarii sunt la jumătatea noastră, la treabă socială. Noi suntem, totuşi, pe raza lor. Adică şi noi trebuie să ne câştigăm locul ca cineva să vină să investească. Eu trebuie să-l conving pe ăsta (investitor) să vină la mine.

Să ne uităm la Putin, care a zis gata, de azi, cu toţii suntem cinstiţi.

La întrebarea dacă ar candida vreodată la preşedinţie, Ion Ţiriac a răspuns scurt: "Nu".

Dacă aş fi la Cotroceni, aş face o republică prezidenţială, în care preşedintele e responsabil din punct de vedere executiv. Încet, încet, chiar în ţările cu tradiţie monarhia nu prea mai exista şi nu prea are multe de spus, şi-a motivat Ţiriac răspunsul.

Întrebat care sunt lucrurile care îî plac în România, Ion Ţiriac a spus: Cunosc foarte mulţi români care spun că nu le place România.  Mie îmi place România şi foarte mulţi români.

Noi suntem un popor blând. Nu am avut niciun cuvânt de spus în creşterea TVA-ului, a mai declarat fostul tenismen la Antena 3.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite