Ion Lucian, înmormântat cu onoruri şi aplauze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest moment, la Cimitirul Bellu se desfăşoară ceremonia de înmormântare a lui Ion Lucian, îngropat cu onoruri şi în aplauzele a sute de oameni, prieteni şi colegi, dar şi spectatori care l-au iubit şi au crescut împreună cu poveştile lui.

Printre cei care au venit la slujba de înmormântare de la cimitirul Bellu s-au numărat actorii George Mihăiţă, George Ivaşcu, Sebastian Papaiani, Ion Haiduc, Marin Moraru, Virgil Ianţu, Cornel Todea, Cristian Şofron, cantautorul Nicu Alifantis, vedeta TV Virgil Ianţu şi scriitorul şi senatorul Radu F. Alexandru.

Ion Haiduc l-a descris pe Ion Lucian ca fiind "actorul cu cei mai mulţi spectatori", în timp ce Sebastian Papaiani a rememorat întâlnirea cu maestrul, din tinereţe. Papaiani a spus că lui Ion Lucian îi plăcea să construiască şi să îndrume tinerii. El a mai amintit de lupta lui Ion Lucian pentru a construi noul Teatru Excelsior din Bucureşti, dar şi modul în care actorul a inspirat şi a ajutat generaţii întregi de artişti.

La înmormântare au participat peste 300 de persoane, informează Mediafax.

Mormântul lui Ion Lucian se află pe Aleea Artiştilor, alături de criptele unde se odihnesc Emil Hossu, Cristian Paţurcă şi Tatiana Stepa.

Florina Cercel, a declarat în direct, la RTV, cu câteva minute înainte să se tragă onorurile: „De fiecare dată când un mare artist pleacă, rămâne un loc gol, pe scena românească, în filmul românesc, în cultura românească. O pierdere ireparabilă. Şi ne va fi dor de el câta vreme mai suntem noi pe pământ".

Marea tristeţe a lui Ion Lucian, pe care a luat-o cu el, a fost aceea că n-a reuşit să facă lumea mai bună. De aceea, urma să-şi intituleze memoriile: „Biruinţele unui învins".

Din studioul RTV, Cristina Deleanu a spus: „Acum câteva zile am vorbit de tristeţea care ne cuprinde pe toţi la dispariţia unui coleg, când a murit Ştefan Radof... Nu mi-am închipuit că aşa curând va fi rândul lui Ion Lucian. Suntem foarte trişti. A fost un om senzaţional, cu o calitate de om senzaţional. Nu numai un actor extraordinar. Dar ce a reprezentat Ion Lucian în ţara noastră este cu totul excepţional, pentru că el a născut teatrul de copii."

La priveghiul actorului Ion Lucian
La priveghiul actorului Ion Lucian


Ion Iliescu, la priveghiul actorului Ion Lucian

Ion Iliescu, la priveghiul actorului Ion Lucian
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite