Ion Iliescu: Păunescu este "omul care a ars în tinereţe pentru o cauză, pentru un ideal"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Iliescu a venit, duminică dimineaţă, să-i aducă un ultim omagiu lui Adrian Păunescu, al cărui trup neînsufleţit se află depus la Ateneul Român.

Iliescu a declarat că Păunescu este "omul care a ars în tinereţe pentru o cauză, pentru un ideal" şi, totodată, "un intelectual de stânga legat de soarta celor mulţi".

Brăila: Omagiu adus poetului Adrian Păunescu de folkiştii veniţi la Festivalul „Chira Chiralina”

Pe de altă parte, Iliescu a amintit că s-a spus că Adrian Păunescu a fost un "om de curte", însă el "n-a cântat omagii lui Ceauşescu" şi, chiar dacă a făcut unele concesii, "nimeni nu e perfect, nici Păunescu".

Era un mare poet, poate cel mai prolific. Într-o noapte era capabil să umple zeci de pagini - şi nu cu cuvinte întâmplătoare, a mai spus fostul preşedinte. Iliescu a adăugat că Păunescu "era un revoltat", "o fire vulcanică" şi "un om cu o trăire interioară foarte mare", ceea ce a şi dus la degradarea organismului său, care părea robust.

Şi-a devorat şi propria inimă, cum se spune, care a cedat în ultimele clipe. Cred că această imagine va rămâne în memoria tuturor, să-i păstrăm memorie veşnică. Dumnezeu să-l ierte, a mai spus Iliescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite