Ion Ţiriac, despre proteste: "Suntem 20 de milioane de nemulţumiţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ţiriac. Foto: Adevărul
Ion Ţiriac. Foto: Adevărul

Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat, miercuri seară, că protestele din ultimele zile se trag numai de la Băsescu, Boc, Năstase, "toată clasa politică din ultimii 20 de ani".

Este trist ce se întâmplă, dar pe undeva este şi foarte just. Constituţia îţi dă dreptul să protestezi. Câţi nemulţumiţi sunt în România astăzi? Suntem 20 de milioane de nemulţumiţi. Ni se trage numai de la Băsescu, Boc, Năstase, toată clasa politică din ultimii 20 de ani, ni se trage de la situaţia mondială care există.

Singurul lucru care nu ne trebuie astăzi în situaţia aceasta, sunt nişte demonstraţii care pot ieşi din context. Este un lucru bun că aceşti oameni manifestează corect, fără violenţă şi, pe de altă parte, foarte bine că poliţia, jandarmii care sunt acolo îmi garantează mie integritatea şi pe cei care încalcă legea îi ia cu totul.

Din punct de vedere economic, e un mic dezastru care se poate produce într-un dezastru mult mai mare în viitor. Pentru că m-am săturat sa văd pe CNN zilele astea că în România de patru zile nu mai este linişte. Ar trebui foarte bine să se adune Putere, Opoziţie, toate partidele politice într-o grotă, undeva, să stea acolo până ies cu o soluţie comună, constructivă.

Riscăm ca oamenii să ne ocolească şi mai mult în acest moment. Groapa pe care o săpăm singuri acum o să fie şi mai adâncă. Avem alegeri anul acesta. Dacă câştigă Opoziţia, Puterea se duce în Opoziţie, Opoziţia guvernează. O să ia ţara dintr-o groapă mai adâncă decât este în momentul acesta", a declarat Ţiriac, potrivit Realitatea TV.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite