Ioana Maria Vlas, despre condamnarea lui Vîntu: Nu o să fie peste măsură de dificil. Vîntu e deja obișnuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Maria Vlas consideră că pedeapsa lui Vîntu este semn că justiția își face treaba
Ioana Maria Vlas consideră că pedeapsa lui Vîntu este semn că justiția își face treaba

Ioana Maria Vlas a declarat, la România TV, că pedeapsa primită de Sorin Ovidiu Vântu în dosarul deschis pentru şantaj este un semn al faptului că justiţia îşi face datoria. Pe de altă parte, Vlas spune că sentinţa nu este prea dură pentru Vântu.

„Primul lucru pe care vreau să-l spun este că justiţia începe să-şi facă datoria. În al doilea rând, mă îndoiesc că o să stea multă vreme la închisoare pentru că tot ceea ce a făcut arest, indiferent de dosar, se computează, deci se ia în considerare (...) Deci nu o să fie peste măsură de dificil. Domnul Vântu este deja obişnuit", a spus Vlas.

Ioana Maria Clas consideră că Sorin Ovidiu Vîntu a acționat așa cum este construe că o facă, așa „cum este definit ca personalitate": „un om care și-a bătut joc de lege, care și-a bătut joc de oameni și care a fost așa cum trebuia să fie. Background-ul lui l-a împins către acest tip de comportament".

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la un an de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă, potrivit deciziei luate joi de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), informează România TV. Decizia este definitivă. Şi Ioan Ilie Cezar a primit cinci luni de închisoare cu executare, aceeaşi sentinţă pe care a primit-o la instanţa de fond.

Ioana Maria Vlas este fostul administrator SOV Invest, firmă de investiții (deținută de Sorin Ovidiu Vîntu) care a administrat Fondul Național de Investiții(FNI). Sub președinția ei, FNI a falimentat în 1999 și a cauzat daune sutelor de mii de investitori. Vlas a fugit din țară și a fost dată în urmărire generală.

Pe 13 octombrie 2005 a fost condamnată la 20 de ani de închisoare în cazul FNI, dar a fost eliberată în aprilie 2008. Pe data de 4 iunie 2009, Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o la zece ani de închisoare.
Pe 20 octombrie 2010, Vlas a fost pusă în libertate, printr-o hotărâre definitivă a tribunalului Prahova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite